Servei Comarcal de Català

Portada » Servei Comarcal de Català
EL SERVEI DE CATALÀ DEL RIPOLLÈS
 
 
El Servei Comarcal de Català del Ripollès forma part del Consorci per a la Normalització Lingüísticaentitat que  l’objectiu de fomentar el coneixement i l’ús de la llengua catalana en tots els àmbits, des de l’any 1992. L’oficina sempre ha estat situada dins de l’edifici del Consell Comarcal, al carrer del Progrés, 22, de Ripoll.
 

tres línies bàsiques d’actuació: assessorament lingüístic (revisió gratuïta de textos breus i atenció de consultes sobre recursos linguístics); campanyes de dinamització, com ara la de Voluntariat per la Llengua (o parelles lingüístiques), i formació.

Pel que fa a l’ensenyament de la llengua, organitzem cursos presencials de català per a persones nouvingudes, sempre que hi ha un mínim de 12 a 15 persones interessades. Es tracta de cursos gratuïts, de nivell bàsic, d’aprenentatge oral de la llenguaque poden tenir una durada de 20, 30 o 45 hores lectivesN’hem organitzat a Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol, Camprodon, Vilallonga de Ter, Planoles i Ribes de Freser.

També oferim cursos a distància per a alumnes catalanoparlants, de nivell Intermedi (B) i Suficiència (C), amb certificats homologats. En aquest cas, els alumnes estudien des de casa i tenen cinc sessions de tutoria, per poder fer un bon seguiment del curs.

Catalunya és una societat oberta i plural, que en la seva llengua un poderós element d’identitat no excloent i que reacciona amb generositat davant la solidaritat dels qui decideixen lliurementaprendre català i fer-se’l seu.

El Servei de Català és al Consell Comarcal del Ripollès, al carrer del Progrés, 22, de Ripoll. Telèfon 972 70 32 11. Adreça electrònica: pfont@cpnl.cat

 
 
INFORMACIÓ D’INTERÈS:
 
 
 
 
Parla.CAT, una bona opció per aprendre català. Cursos de nivells intermedi i de suficiència al CNL de Girona. OCTUBRE 2014 (inscripcions de l’1 de setembre al 15 d’octubre a tots els serveis i oficines de català del CNL de Girona)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Web de recursos lingüístics: http://cpnl.cat/xarxa/cnlgirona/recursos
 
 
logo_optimot
 
Optimot, un servei de consultes lingüístiques

Es tracta d’un cercador d’informació lingüística, de tipus Google, amb diverses fonts integrades, que ajuda a resoldre dubtes sobre l’ús de la llengua catalana de manera ràpida i autònoma.

S’hi pot accedir a través d’Internet, a l’adreça http://optimot.gencat.cat Igualment, podeuentrar-hi a través del portal de la llengua catalana http://www.gencat.cat/llengua

Els organismes que han posat en funcionament aquest servei són la Secretaria de PolíticaLingüística, el Centre de Terminologia TERMCAT i l’Institut d’Estudis Catalans.

Les fonts de què consta l’Optimot són:
Diccionari de la llengua catalana, de l’Institut d’Estudis Catalans, 2a edició.
Diccionaris terminològics del TERMCAT.
Nomenclàtor oficial de la toponímia major de Catalunya, que ofereix el recull de tots els topònimsoficials.
Diccionari català-castellà i Diccionari castellà-català (3a edició), d’Enciclopèdia Catalana.
Col·leccióCriteris lingüístics“, de la Secretaria de Política Lingüística.
Fitxes de l’Optimot.

Compartiu-ho amb:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page