Mobilitat i transport públic

Portada » Mobilitat i transport públic
transport PUBLIC

El Consell Comarcal del Ripollès vetlla per garantir una bona oferta de transport públic per comunicar tant internament com externament la comarca. Ho fa amb l’objectiu d’afavorir una alternativa de mobilitat sostenible, àgil i eficaç especialment als habitants dels municipis més petits. La institució el que també busca és vetllar per l’equilibri territorial i contribuir a la igualtat d’oportunitats per als habitants de tots els pobles.

En aquest apartat hi trobareu tota la informació sobre l’oferta de transport públic que comunica el Ripollès tant internament com amb el seu entorn.

SERVEIS DE TRANSPORT DEL CONSELL COMARCAL

El Consell Comarcal del Ripollès ofereix uns serveis addicionals de transport públic que permeten dotar les zones rurals, amb baixa densitat i dispersió de la població, d’un transport públic àgil i eficaç. Aquest servei dóna cobertura a franges horàries i dies en què el servei no pot ser prestat mitjançant el transport públic regular.

Des de l’any 1991 el Consell Comarcal del Ripollès i el llavors Departament de Política territorial i Obres públiques han dut a terme un seguit d’actuacions per a la millora de la xarxa de transport públic de viatgers a la comarca. En aquest sentit, a partir de l’any 2005 s’han formalitzat diferents convenis en què es concreta el règim de gestió i finançament en aquest àmbit.

El conveni actualment vigent fou subscrit el 28 de juliol del 2017 entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Consell Comarcal del Ripollès i permet desenvolupar els serveis següents:

 

· Reforç del servei entre Ripoll i Vallfogona de Ripollès (taxi regular) – Horaris
· Reforç del servei a nuclis de la vall de Ribes – Horaris
· Reforç del servei regular entre Ribes de Freser i Ripoll – Horaris
· Prolongació del servei entre Camprodon i Beget – Horaris
· Prolongació del servei entre Camprodon i Molló – Horaris
· Servei entre Sant Joan de les Abadesses i Ogassa – Horaris

 

Dins d’aquest conveni també s’hi inclou el finançament del servei De festa amb bus, de l’Oficina jove del Ripollès.

ALTRES SERVEIS REGULARS

MÉS INFORMACIÓ

Compartiu-ho amb:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page