Transports públics comarcals

Portada » Transports públics comarcals
transport PUBLIC

Des del Consell Comarcal del Ripollès volem fomentar una bona mobilitat pel nostre territoriÉs per això que us donem l’enllaç al portal de la Mobilitat de la Generalitat de CatalunyaNomés cal que cliqueu aquí.

Aquesta és la web per moure’t bé per Catalunya, ja sigui per carretera o amb transport públic. També hi trobareu una guia de carrers i de mitjans de transport.

 

Transport a la demanda

El servei de transport públic a la demanda permet dotar les zones rurals, on existeix una baixa densitat de població i aquesta es troba molt deslocalitzada i dispersa, d’un transport públic àgil i eficaç. El transport públic a la demanda dóna cobertura a les necessitats de transport públic en les franges horàries i dies en què el servei no pot ser prestat mitjançant el transport públic regular.

Des de l’any 1991 el Consell Comarcal del Ripollès i el Departament de Política Territorial han dut a terme un seguit d’actuacions per a la millora de la xarxa de transport públic de viatgers a la comarca. En aquest sentit, a partir de l’any 2005 s’han formalitzat diferents convenis entre el Departament de Política Territorial i Obres Públiques i el Consell Comarcal del Ripollès, en què es concreta el règim de gestió i finançament d’aquestes actuacions de transport a la demanda.

El Conveni actualment vigent fou subscrit en data 28 de juliol de 2017 entre el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Consell  Comarcal del Ripollès per a la millora de la xarxa de transport públic de viatgers per carretera de la comarca del Ripollès,  que es concreta en la prestació dels serveis de transport a la demanda que es detallen  a continuació:

 

  • Servei de reforç transport públic a nuclis de la  Vall de Ribes
  • Servei prolongació transport públic Setcases – Camprodon
  • Servei de reforç Vallfogona – Ripoll
  • Servei Sant Joan de les Abadesses – Ogassa
  • Servei prolongació transport públic Camprodon – Molló
  • Servei nocturn ocasional  del Ripollès
  • Servei de reforç regular Ribes – Ripoll

Línies regulars

Més informació

Compartiu-ho amb:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInEmail this to someonePrint this page