Visita al Ripollès del Conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural de la Generalitat

4 de setembre de 2008

El passat dimecres 3 de setembre el Conseller del DAR Joaquim Llena va realitzar una visita a la comarca del Ripollès.

La visita va començar amb un dinar a la Cooperativa Agrícola de Sant Joan de les Abadesses amb representants del sector agroalimentari de la comarca, on aquests van explicar al Conseller quines són les inquietuds principals del sector així com els projectes en els que s’està treballant per tal d’impulsar-lo. En aquest dinar també van prendre part el president i la vicepresidenta del Consell Comarcal del Ripollès, així com l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses i el president del Consorci Ripollès Desenvolupament.

Posteriorment el Conseller va fer una breu visita a l’ajuntament de Ribes de Freser, on va signar al llibre d’honor, per desplaçar-se després al nucli de Ventolà on va inaugurar les millores del camí que uneix els termes de Ribes de Freser i Planoles, obert com a pista forestal pel Consell Comarcal del Ripollès l’any 2003 amb l’objectiu de dotar aquest nucli d’un altre accés que contribuís a millorar la seguretat dels seus veïns en cas d’incendi. Les millores han consistit en la pavimentació del ferm i la millora del drenatge i la seguretat vial amb un pressupost de 506.171 euros. Amb aquesta actuació també es facilita la mobilitat d’agricultors i ramaders de la zona.
En aquets sentit en el últims 5 anys s’han invertit al Ripollès 4 milions d’euros en la millora de camins rurals.

A continuació el Conseller va desplaçar-se fins l’ajuntament de Ripoll per acabar la seva visita al Consell Comarcal on va reunir-se amb el president i la vicepresidenta del Consell i el president del Consorci Ripollès Desenvolupament.
Aquests van informar al Conseller de les iniciatives de futur del sector agroalimentari amb la creació d’una marca de qualitat pels productes del Ripollès i la creació d’una cooperativa de segon grau amb l’objectiu de comercialitzar i posar en valor els productes de la nostra comarca.

També van explicar al Conseller el projecte de millora i ampliació de l’escorxador mancomunat del Ripollès, el desenvolupament del programa Leader i el futur de les fires ramaderes de la comarca. El Conseller Llena va mostrar la seva satisfacció per l’impuls que s’està donant al sector des del Consorci Ripollès Desenvolupament, i el propi Consell Comarcal, i va agafar el compromís de donar suport a aquetes iniciatives que han suposar un pas endavant en la millora del sector agrari i ramader del Ripollès consolidant-lo com un puntal molt important de la seva economia..

Compartiu-ho amb: