Presentació de la campanya pel foment de la recollida de la matèria orgànica a la comarca del Ripollès

22 d'octubre de 2008

El dilluns dia 20 d’octubre es va presentar a la seu del Consell Comarcal, la campanya de comunicació Nous Aires. Nous cubells per a la matèria orgànica.

La campanya preveu conscienciar als ciutadans i als centres educatius de secundaria i batxillerat, sobre com fer un bon ús dels nous cubells airejats cedits pel Consell comarcal del Ripollès per a la realització de la recollida selectiva de la matèria orgànica.

El principal avantatge d’aquest nou cubell és que eviten els possibles líquids (també anomenats lixiviats) i pudors que pot causar la descomposició de la matèria orgànica sinó es diposita al contenidor de forma freqüent.

Els objectius de la campmanya són:

– Reforçar la sensibilització de la ciutadania en la importància de col•laborar i fer una tria correcte de la matèria orgànica en origen.

– Proveir tots els habitatges del Ripollès d’un cubell airejat de la fracció orgànica.

– Fer pedagogia del procés de compostatge.

– Sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de fer una bona selecció de la matèria orgànica per obtenir un bon compost.

– Promoure la col•laboració ciutadana en les campanyes de recollida selectiva en origen..

Al setembre ja es va iniciar pròpiament la campanya amb la tramesa d’una carta informativa a tots els veïns i des del passat 13 d’octubre i durant dos mesos un equip d’informadors ambientals visita totes les llars per lliurar el material necessari, per a fer correctament la separació de la matèria orgànica, format per un cubell airejat, un paquet de bosses de midó (biodegradables), una bosseta de compost i un adhesiu identificador del cubell de rebuig per tal que es pugui aprofitar l’anterior cubell de la matèria orgànica per dipositar-hi aquest residu.

Per tal d’arribar a tota la població es realitzaran també diverses accions als mitjans de comunicació locals.

Per últim es repartiran als centres educatius del Ripollès unes targetes interactives per tal de fomentar la recollida selectiva, fent èmfasi en la matèria orgànica, de manera que a través d’aquest joc els estudiants puguin assimilar amb facilitat el sistema de recollida selectiva implantat a la comarca.

El Consell Comarcal vol seguir insistint en la necessitat de fer correctament aquesta selecció dels residus com a mesura per a fer augmentar els índexs de reciclatge de la comarca aconseguint així una reducció de les tones de rebuig que es porten a l’abocador.

Compartiu-ho amb: