Presentació del nou servei on-line sobre salut sexual i reproductiva

29 de desembre de 2008

El passat 23 de desembre es va presentar a la seu del Consell, el nou servei de consultes sobre salut sexual i reproductiva que es podrà fer a través de la xarxa.                                                                                         

 Al Ripollès, a través dels plans locals de joventut, s’ha detectat entre els joves un dèficit pel que fa a la informació relacionada amb temes sexuals i reproductius, ja sigui per desconeixement o per l’assimilació de conceptes erronis que al capdavall el que acaben provocant són  embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual, entre altres.


 Per tal de corregir aquesta situació el Consell Comarcal ha pres aquesta iniciativa en col·laboració amb l’Hospital de Campdevànol, que s’encarrega d’aportar un grup de professionals especialitzats que s’ocuparan de donar resposta als joves, i la Fundació Televall que ha desesenvolupat el sistema informàtic que permetrà fer aquestes consultes a través de la pàgina del Consell Comarcal.

 

Aquest servei intentarà donar resposta als dubtes que plantegen els joves principalment sobre els àmbits de sexualitat, anticoncepció i malalties sexuals, amb total confidencialitat i absolut compliment de la normativa de protecció de dades.

El servei estarà a disposició dels joves, a partir del 12 de gener, conectant-se a la pàgina del Consell Comarcal www.es.cat.

 

En totes les respostes que es donin anirà implícita la informació relativa  a la Tarda jove, un servei que es dona al CAP de Ripoll, sobre temes relacionats amb la sexualitat, per tal que els joves que ho vulguin puguin aprofundir en les consultes que hagin fet prèviament a través de la xarxa.

 

S’espera que aquest nou servei tingui acceptació entre els joves, més si tenim en compte les 450 consultes que des del mes d’octubre s’ han fet a l’àrea de joventut de la pàgina web del Consell Comarcal de Ripollès.

Compartiu-ho amb: