Visita a Madrid del president del Consell Comarcal per a tractar dels projectes de vies verdes i infraestructures viàries de la comarca

16 de gener de 2009

El president del Consell Comarcal del Ripollès Enric Pérez va desplaçar-se el passat dia 15 de gener a Madrid per a mantenir una reunió am el Sr. Jesús Casas, Director de Desenvolupament Sostenible i Medi Rural, i la Sra. Eva Cobo Subdirectora General de Desenvolupament Territorial. A la reunió també van participar la Sra. Montse Palma, Diputada per Girona i el Sr. Emili Mató, gerent del Consorci de vies verdes de Girona.

L’objectiu d’aquesta reunió era el de fer avançar el projecte de via verda entre els municipis de Campdevànol i Ripoll. Aquest projecte, que ja va estar presentat pel Consorci de Vies Verdes de Girona fa uns mesos, requeria d’una sèrie de modificacions tècniques que ja s’han realitzat i que es van lliurar en aquesta reunió.

Un cop fetes aquestes modificacions s’espera que en les properes setmanes es puguin licitar aquests 3 quilometres entre els dos municipis i que al llarg d’aquest 2009 puguin també començar les obres d’adequació d’aquest nou tram de via verda, ja que per part de la Direcció de Desenvolupament Sostenible es va confirmar l’assignació pressupostaria corresponent per tal de fer realitat el projecte.

D’altra banda el president del Consell Comarcal del Ripollès també va aprofitar la seva visita a Madrid per a mantenir una altra reunió amb el Sr. Aureliano López, Director General de Carreteres de l’Estat en la qual també va prendre part la Diputada Montse Palma.

El president de l’ens comarcal va manifestar el seu interès perquè els estudis informatius de les variants de Campdevànol, Sant Joan de les Abadesses i Ripoll es facin tan aviat com sigui possible. La resposta va estar molt positiva ja que el Sr. Aureliano López va agafar el compromís de fer un seguiment personal d’aquest 3 projectes per tal que es puguin licitar en breu, més si tenim en compte que està confirmada la disponibilitat pressupostaria per tirar-los endavant.

El Sr. Enric Pérez també va mostrar el seu interès pels projectes de la variant de Ribes de Freser i el túnel de Toses. La resposta de nou va ser molt positiva ja que de moment aquests dos projectes estan seguint el seu procediment normal i s’espera poder-los finalitzar al llarg del 2009 amb la qual cosa durant l’any 2010 es podrien licitar les obres que faran realitat finalment aquestes infraestructures estratègicament tant importants per a la comarca del Ripollès, i en particular per a la Vall de Ribes, després d’anys de reivindicacions.

Compartiu-ho amb: