El Departament de Governació de Generalitat presenta al Consell Comarcal del Ripollès el pla Catalunya Connecta, amb una inversió prevista de 5,1 milions d’euros

10 de febrer de 2009

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, que depèn del Departament de Governació i Administracions Públiques, van presentar a la seu del Consell Comarcal del Ripollès aquest pla, que inclou 64 actuacions per dotar de telefonia mòbil, internet de banda ampla i TDT tots el nuclis de població de més de 50 habitants, i de més petits, atenent a les especificitats del territori amb una inversió de 5,1 milions d’euros fins el 2010.
 
 
El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, acompanyat per la directora dels Serveis Territorials de Governació a Girona, Mireia Mata, ha presentat avui les actuacions que el pla Catalunya Connecta inclou a la comarca del Ripollès. L’acte ha tingut lloc a la seu del Consell Comarcal, davant del seu president, Enric Pérez, així com de nombrosos alcaldes i empresaris de la zona.

El Ripollès Connecta, que és el nom que rep el pla d’extensió dels serveis de comunicacions electròniques de la comarca, inclou un total de 64 actuacions, de les quals ja se n’han dut a terme 41, cosa que ha suposat una inversió de 2.774.000 euros. Entre les 23 actuacions que queden pendents de fer, amb un pressupost de 2.315.000 euros, hi ha la construcció de 4 noves torres de telecomunicacions, que tenen com a objectiu fer arribar els serveis de TDT principalment, tot i que també banda ampla, a aquells nuclis que encara no en tenen.

El secretari Jordi Bosch ha destacat l’esforç que s’està fent per dotar d’infraestructures la comarca, ja que moltes d’aquestes actuacions es duen a terme en nuclis més petits de 50 habitants que quedarien, d’entrada, fora del pla Catalunya Connecta.

L’acte de presentació del Ripollès Connecta ha servit també per signar la constitució d’una comissió de seguiment entre el Consell Comarcal i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació.

El secretari Jordi Bosch, ha manifestat que “amb aquest ambiciós pla es contribueix a potenciar les possibilitats de desenvolupament social, personal i econòmic del ciutadans del Ripollès” i ha afegit que “el pla Catalunya Connecta ens porta al futur d’aquí al 2010, tot afavorint que la ciutadania i les empreses estiguin connectades al món”, i també n’ha destacat la importància estratègica, tot afirmant que “la millora de les telecomunicacions està afavorint la cohesió territorial del nostre país i és un valor afegit molt important per a la competitivitat de l’economia del Ripollès i, per extensió, de tot Catalunya.”

Compartiu-ho amb: