El passat 10 de febrer es van lliurar els terminals de la xarxa RESCAT als ajuntaments del Ripollès que no disposen de policia local

11 de febrer de 2009

L’acte va tenir lloc a la seu del Consell i a més del seu president a l’acte també va assistir el Sr. Marc Vidal, Director del Dept. d’Interior, RR II i Participació a Girona, a més de nombrosos alcaldes i regidors dels municipis del Ripollès.
 
      
En el transcurs del mateix es van lliurar a tots els alcaldes i alcaldesses de la comarca, que no disposen de policia local en els seus municipis, els terminals de la xarxa RESCAT.

La xarxa RESCAT és una xarxa de radiocomunicacions de seguretat i emergències de la Generalitat, gestionada pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, que dona cobertura a tot el territori. Aquests terminals faciliten la comunicació directe amb protecció civil i la resta de cossos de seguretat davant de qualsevol circumstància sobrevinguda al municipi que necessites d’una resposta d’emergència. Sobretot tenint en compte que aquests municipis no disposen de cap cos de seguretat local.

Al llarg de l’acte també es van realitzar diverses proves amb els terminals i es va donar informació tècnica de com fer un bon ús d’aquest instrument per obtenir un ús eficient del mateix, possibilitant així comunicacions xifrades, una bona cobertura urbana i rural i comunicacions en grups independents amb possibilitat de coordinació entre ells, contribuint així a tenir una millor resposta tant individual com conjunta davant d’emergències o seguretat.

Compartiu-ho amb: