El Consell presenta el Pacte Comarcal de les Infraestructures

3 d'abril de 2009

Establir un diagnòstic unitari sobre la situació de les infraestructures al Ripollès, articular un conjunt de propostes de consens amb experts i ciutadania sobre les infraestructures de futur de la comarca i disposar d’una eina que permeti agilitzar les negociacions de les inversions al Ripollès. Aquests són els objectius del Pacte Comarcal de les Infraestructures, una iniciativa innovadora i basada en la participació endegada des del Consell Comarcal del Ripollès.

L’elaboració d’aquest estudi es va iniciar el mes d’octubre passat i ha constat d’una primera fase de diagnosi plantejada per un Grup Motor format pel Sr. Enric Pérez, president del Consell Comarcal; el Sr. Miquel Rovira, cap de l’oposició del Consell Comarcal; el Sr. Pere Jordi Piella, de la Plataforma El Ripollès Existeix, i el Sr. Ferran Camps, enginyer de la Generalitat de Catalunya. El dissabte 4 d’abril, el Grup Motor, acompanyat de Laia Monterde, l’experta en elaboració d’estratègies per al món públic que coordina l’estudi, va presentar públicament la iniciativa en una roda de premsa que va tenir lloc al Consell Comarcal del Ripollès.

Ara, el procés del Pacte entrarà en una segona fase de definició de propostes, en què participaran grups formats per polítics, tècnics, entitats i ciutadania. Serà en una jornada que es celebrarà el dissabte 18 d’abril, d’on sortirà un document final que serà presentat públicament a la ciutadania.

Per conèixer la iniciativa i saber com funciona el procés participatiu podeu llegir la memòria aquí.

Compartiu-ho amb: