24 joves de la comarca premiats al 18è certamen literari Joan Triadú

24 d'abril de 2009

Un total de 24 alumnes de primària i secundària del Ripollès han estat premiats aquest divendres 24 d’abril a la tarda en el marc de la 18a edició del certamen literari infantil i juvenil Joan Triadú. Ha estat durant una cerimònia emotiva, que ha omplert de gom a gom la sala d’actes del Consell Comarcal.

L’acte ha tingut una absència destacada, la de l’escriptor ribetà Joan Triadú, que per problemes de salut no s’ha pogut desplaçar fins a Ripoll. L’acte, però, no ha oblidat la seva figura com a escriptor, poeta i defensor de la llengua catalana. 

Presidit pel president del Consell Comarcal, Enric Pérez; el conseller de cultura, Roger Peñarroya i els membres del jurat, l’acte ha comptat un any més amb el rapsode per excel·lència del certamen, el professor Ramon Alabau, que ha llegit els primers premis de cada categoria. 

Hi ha hagut premis en forma de trofeus, diplomes i lots de llibres per als tres primers de poesia i per als tres primers de prosa de cada categoria (n’hi havia quatre, que anaven des de 3r de primària fins a batxillerat), així com un premi especial per als alumnes del CEE Ramon Suriñach.

El jurat d’enguany, format per Toni Pujals, Cristina Casas, Joan Ferrer i Daniel Palomeras, ha valorat un total de 99 treballs que, com a novetat, han passat un primer procés de selecció des dels mateixos centres escolars. 

Els centres participants han estat: CEIP Dr. Robert i SES Germans Vila-Riera de Camprodon; CEIP Joan Maragall, Escola Salesiana Santa Maria, Escola Vedruna, CEIP Tomàs Raguer i IES Abat Oliba de Ripoll; SES Joan Triadú de Ribes de Freser, CEIP Pirineu de Campdevànol i CEE Ramon Surinyach de Ripoll.

Hem penjat el nom dels guanyadors i els respectius textos premiats dins l’apartat de Cultura de la pàgina web: cliqueu aquí.

Compartiu-ho amb: