El Consell d’Alcaldes posa sobre la taula la necessitat de millorar la recollida selectiva

6 de maig de 2009

El Ripollès encara està lluny dels objectius marcats en matèria de recollida de residus i reciclatge. Aquesta és una de les informacions que es va posar sobre la taula en la sessió extraordinària del Consell d’Alcaldes celebrada el  dimarts 5 de maig al vespre a la seu del Consell Comarcal del Ripollès.

Pel que fa a la recollida selectiva, per exemple, al llarg del 2008 es va recollir un 7,3% de cartró quan s’hauria d’haver arribat al 21%. És a dir, que s’ha acomplert un terç de l’objectiu fixat, que encara s’allunya més en el cas de la recollida orgànica: es recull un 10% quan s’hauria d’assolir la xifra del 38%. Aquestes xifres van fer que els alcaldes reconeguessin que de moment la comarca no ha respost a les campanyes emeses. Segons el president del Consell, Enric Pérez, “som conscients que el reciclatge no funciona bé i que necessitem millorar, però continuarem insistint i inculcant els avantatges que aporta a mig i llarg termini el fet de reciclar, com el de reduir taxes”. Pérez no va descartar plantejar estendre el porta a porta per la comarca: “a Sant Joan hi ha hagut molts bons resultats i aquest any la pujada de la taxa ja ha estat menor que a la resta de municipis. Cal considerar el porta a porta com un model a seguir”.

El reciclatge va centrar bona part d’una sessió de tràmit en què es va aprovar la liquidació dels costos i rendiments dels serveis públics d’explotació de l’abocador controlat Ripollès-3 i del tractament de deixalles i de recollida de residus del 2008, així com la liquidació dels serveis socials també del 2008. En ambdós casos els costos han estat lleugerament inferiors als previstos, fet que significarà el retorn de diners a alguns ajuntaments.

En la sessió d’aquest dimarts també es van aprovar les taxes de l’Escola Comarcal de Música del Ripollès i de la prestació del servei de menjador escolar per l’any que ve. En ambdós casos es mantenen els preus de l’any passat amb l’augment del 2% de l’IPC.

En la sessió hi van ser presents els alcaldes i alcaldesses de Gombrèn, Eudald Picas; Setcases, Jaume Busquets; Camprodon, Esteve Pujol; Sant Pau de Segúries, Joan Solà; Ogassa, Ramon Tubert; Vallfogona de Ripollès, Carme Freixa; Planoles, Eva Salmerón; Queralbs, Genís Coll; Campdevànol, Núria López i Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, així com el president de l’òrgan, Enric Pérez.

Compartiu-ho amb: