Educació flexibilitzarà la gestió dels ajuts de menjador per evitar el greuge als alumnes de nuclis agregats

13 de maig de 2009

El dia 7 de maig representants polítics del Ripollès es van reunir amb la Directora General d’Atenció a la Comunitat Educativa, Maria Isabel Darder, per plantejar-li la demanda de gratuïtat del servei de menjador escolar per als alumnes de nuclis agregats o de masies allunyades del nucli urbà.

Aquesta petició va sorgir fa uns mesos al ple del Consell Comarcal i que va ser aprovada per unanimitat a través d’una moció en el ple del mes de desembre passat.

El departament d’Educació, tot i ser sensible a la demanda i constar-li que és comuna amb altres territoris, no ho veu factible ja que per fer-ho s’hauria de canviar una Llei Orgànica via Congrés dels Diputats. No obstant això, sí que s’ha compromès a donar cert marge de flexibilitat al Consell Comarcal del Ripollès, que és qui gestiona els ajuts de servei de menjador escolar, per permetre minimitzar el greuge que hi pugui haver.

Actualment només es poden beneficiar de la gratuïtat total del servei de menjador aquells alumnes que canvien de municipi per anar al seu centre escolar, però no els que viuen en nuclis agregats ni en masies allunyades dels nuclis però que s’inclouen al mateix terme. El problema és que en moltes ocasions aquests llocs estan més lluny de l’escola que no pas el municipi veí. Amb aquesta flexibilitat, el Consell Comarcal podrà fer ajustos entre les partides d’ajuts escolars i procurar que els alumnes que més quilòmetres tinguin des de casa seva a l’escola, independentment de si són del mateix municipi o no, puguin beneficiar-se d’un servei totalment gratuït o gairebé.

Per part del Ripollès, en la reunió hi van assistir el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez; l’alcalde de Ribes de Freser, Marc Prat; la consellera comarcal d’ensenyament, Montserrat Tallant, i el conseller comarcal i regidor de l’ajuntament de Ribes de Freser, Francesc Paret.

Compartiu-ho amb: