El Ripollès aposta per la biomassa i endegarà un estudi de viabilitat

13 de maig de 2009

Aquest estiu es començarà a redactar el Pla Estratègic per al Desenvolupament de la Biomassa Forestal al Ripollès, que analitzarà les possibilitats d’implantació d’aquesta energia alternativa municipi per municipi.

Així ho van acordar el dijous dia 7 de maig el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez i el gerent del Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès, Esteve Pous, després d’una reunió mantinguda amb el Director General d’Energia i Mines, Agustí Maure, i la Directora de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN), Encarna Baras, a Barcelona per demanar la seva col·laboració.

Segons Enric Pérez, “un cop establerta aquesta col·laboració tirarem endavant l’estudi per poder desenvolupar un sector alternatiu que ens permeti diversificar econòmicament la comarca i obrir noves oportunitats”. Per Pérez, la implantació de la biomassa forestal permetria crear ocupació en la neteja de boscos i en la gestió i distribució de la nova energia, rebaixar el risc d’incendis, tenir menys dependència dels combustibles fòssils, contaminar menys i reduir la despesa econòmica.

El primer pas per al desplegament de l’energia és mirar les possibilitats que ofereix a cada municipi, cosa que es farà a través del Pla Estratègic. En el cas del Ripollès el fet que una gran part dels boscos siguin de propietat municipal i gestionats des del Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès, facilitaria la implantació d’aquesta energia.

Compartiu-ho amb: