Govern i territori concideixen en la bona valoració dels projectes presentats al Pla d’Iniciatives

13 de maig de 2009

Assegurar que els projectes subvencionats es podran executar i que repercutiran en la competitivitat de les empreses i el manteniment i/o creació d’ocupació. Amb aquest objectiu els diferents ens i entitats representatius del teixit econòmic de la comarca: el Consell Comarcal del Ripollès, el Consorci Ripollès Desenvolupament, la Fundació Eduard Soler i la Unió Intersectorial i Empresarial del Ripollès (UIER), han consensuat una sèrie de bases perquè els ajuts de la segona convocatòria del Pla d’Iniciatives de Dinamització Comarcal siguin el màxim d’optimitzables per al territori.

El dijous dia 7 de maig el president del Consell Comarcal, Enric Pérez, i la vicepresidenta del Consorci Ripollès Desenvolupament, Carme Freixa, es van reunir amb el gabinet tècnic del Departament de Presidència, que és des d’on es gestionen els ajuts, per fer arribar aquestes orientacions bàsiques consensuades des del territori. Unes consideracions que coincideixen amb les del propi Departament i que tindran en compte aspectes com, per exemple, que abans d’emetre una resolució ferma es contacti amb l’empresa per conèixer de primera mà el projecte i assegurar que es dugui a terme i que s’accedeixi correctament a l’ajut. Govern i territori també han coincidit a fer una bona valoració dels projectes presentats, tant pel nombre com per l’envergadura. 

Amb aquests gestos es pretén millorar el funcionament respecte a la primera convocatòria del 2008, en què no es va acabar de gastar la partida pressupostària prevista pel Ripollès. La segona convocatòria del Pla d’Iniciatives de Dinamització preveu ajuts directes a les empreses per un valor de 500.000 euros i préstecs per un valor d’1,5 milions d’euros. La previsió és que properament, entre maig i juny, surti la resolució que ja ha de permetre obtenir els ajuts.

Compartiu-ho amb: