Govern i oposició crearan una taula de debat al voltant del reciclatge

14 de maig de 2009

En el torn de precs i preguntes del ple del Consell Comarcal del mes de maig, celebrat el dia 13, el cap de l’oposició, Miquel Rovira, va proposar a l’equip de govern sumar esforços i unir-se en una taula de debat per valorar el tema de la recollida selectiva i proposar nous plantejaments que permetin allunyar-se dels mals resultats que hi ha a la comarca en aquesta matèria.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, va agrair l’oferiment, va recalcar que aquest és un tema prou important com per deixar de banda els colors polítics a l’hora de proposar solucions i va assegurar que aviat posarien dates per generar aquest nou plantejament polític.

La petició de Rovira venia de les dades donades en l’últim Consell d’Alcaldes, celebrat el dimarts dia 5 de maig, en què es va veure que el reciclatge al Ripollès està molt lluny dels objectius fixats (exemple: al llarg del 2008 es va recollir un 7,3% de cartró quan s’hauria d’haver arribat al 21% i un 10% d’orgànica quan s’hauria d’haver arribat al 38%).

Aquest va ser el punt més destacat d’una sessió de tràmit en què es van aprovar les taxes de la prestació de servei de menjador escolar i de l’Escola Comarcal de Música del Ripollès per l’any que ve (ambdues augmentaran un 2% en previsió de l’augment de personal), es va aprovar la memòria de la comissió que valora periòdicament el funcionament del laboratori d’analítiques d’aigües residuals i potables i es va aprovar una modificació del Reglament d’abocament d’aigües residuals de la comarca del Ripollès. Durant el ple també es va donar compte de l’aprovació de la liquidació del pressupost de 2008, que deixa un romanent de tresoreria positiu, fet que, segons Pérez, “ens deixa en una bona predisposició per poder engegar noves actuacions o equipaments d’àmbit comarcal”.

Compartiu-ho amb: