Cinc de cada sis llars del Ripollès ja estan adaptades a la TDT

20 de maig de 2009

Un 86% de les llars del Ripollès ja s’han adaptat per rebre la Televisió Digital Terrestre, mentre que un 96,7% de la població ja rep correctament el senyal de la TDT. Aquestes dades les va donar a conèixer el dimecres 20 de maig el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, a pocs dies de l’apagada analògica a la comarca. El dia 30 de juny el Ripollès i la Garrotxa seran les primeres comarques catalanes a fer l’apagada.

“El procés de transició a la TDT és molt complex. L’Administració ha fet molt esforç per facilitar el canvi, ara és moment de l’esforç del ciutadà”. Aquesta  és la crida de Mundó perquè les llars que encara no hagin fet l’adaptació per rebre el senyal de TDT ho facin al més aviat possible. Mundó va ser al Consell Comarcal del Ripollès per presentar les dades d’implantació de la TDT a la comarca. L’acompanyaven el director del Programa d’Impuls a la Transició a la TDT, Daniel Condeminas; el director dels Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a Girona, Miquel Sitjar; el president del Consell, Enric Pérez, i el conseller comarcal de Noves Tecnologies, Roger Peñarroya.

El proper 30 de juny, 76.000 persones (els habitants de la Garrotxa i el Ripollès), deixaran de rebre el senyal analògic. Serà la primera fase d’una apagada que continuarà el 30 de desembre de 2009 a la resta de comarques catalanes, excepte les de l’àrea metropolitanta de Barcelona i les de l’Alt Pirineu, que ho faran el 3 d’abril de 2010, juntament amb l’apagada definitiva a nivell estatal.

Enric Pérez va recordar que “tenim un mes i mig per fer els deures i adaptar-nos a la nova tecnologia” i va informar que “des de l’administració, canalitzarem les incidències que hi puguin haver, sobretot en municipis petits i nuclis agregats”.

Per a més informació sobre l’apagada digital es pot visitar el web www.tdt.cat o trucar el 012. També es pot visitar la informació que hi ha penjada a la pàgina del Consell Comarcal a l’apartat de Noves Tecnologies.

 

Compartiu-ho amb: