La comissió tècnica de l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer es reuneix a Ripoll

20 de maig de 2009

El dimecres 20 de maig el Consell Comarcal es va convertir en la seu de la reunió tècnica de l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer, un organisme que s’està gestant per poder fer front a problemàtiques comunes a banda i banda de la frontera. Uns vint-i-cinc tècnics van debatre al voltant dels estatuts i els futurs òrgans de gestió del nou organisme.

L’Espai Català Transfronterer està format per les comarques de la demarcació de Girona i per les de la Catalunya Nord. Aquest territori s’està unificant en un Eurodistricte per poder disposar d’un organisme comú per fer front a problemàtiques transfrontereres i tenir capacitat jurídica pròpia per sol·licitar ajuts. Per crear aquest organisme, des del desembre del 2007, s’estan duen a terme una sèrie de trobades tècniques que tenen l’objectiu de definir jurídicament el nou organisme i procurar-li uns estatuts i uns òrgans de direcció. Les reunions tenen lloc a banda i banda de la frontera i aquest dimecres va ser el torn de la comarca del Ripollès.

A la reunió hi van assistir uns vint-i-cinc tècnics de les institucions que representen el territori de l’espai transfronterer i va servir per continuar  definint els estatuts de l’Eurodistricte. El Consell Comarcal del Ripollès, que ha participat en totes les reunions tècniques, hi va ser present a través de la vicepresidenta Carme Freixa, mentre que van donar la benvinguda a l’acte, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, i l’alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà.

Compartiu-ho amb: