Toses celebra una diada del Ripollès participativa

8 de juny de 2009

El temps va respectar la jornada i es van poder celebrar amb èxit els actes de la cinquena Diada del Ripollès al municipi de Toses, el dissabte dia 6 de juny. La jornada va consistir en una conferència a Toses, dues actuacions musicals a Nevà i a Fornells de la Muntanya i un dinar institucional.


A la cinquena diada del Ripollès hi van assistir expresidents del Consell Comarcal, com Jaume Vilarrasa, Mingo Pairó, Fina Del Pozo i Miquel Sitjar; consellers i conselleres de l’actual legislatura; alcaldes i alcaldesses com els de Sant Joan de les Abadesses, Llanars, Campelles, Queralbs, Ribes de Freser, Campdevànol i Ripoll, així com veïns i veïnes dels diferents nuclis de Toses.

 

Els actes van començar a la sala d’actes de l’Ajuntament de Toses poc després de les 11 del matí amb una conferència sobre el nou Estatut d’Autonomia del 2006 i l’avantprojecte de Llei de Governs Locals de Catalunya. Va anar a càrrec del Doctor Josep Ramon Fuentes, professor de dret administratiu de la Universitat Rovira i Virgili. Una conferència que va despertat l’interès de la quarantena d’assistents, sobretot quan es va parlar del paper que jugaran consells comarcals i consells de vegueries en la nova organització territorial.

A continuació, la festa es va traslladar a la recentment renovada plaça de Nevà, que es va omplir de públic, una vuitantena de persones, per escoltar i ballar al so dels Randellaires.

 
 
  

Finalment, després d’un dinar institucional al restaurant Can Casanovas de Fornells de la Muntanya, la Diada del Ripollès es va clausurar a l’edifici del Museu dels Pastors del mateix nucli amb un concert a càrrec dels professors de l’Escola Comarcal de Música del Ripollès. Hi van prendre part Giulia Renzi al violí, Victòria Katsyuba al piano, Adriana Moliner a la flauta, Frederic Miralda al clarinet, la soprano Mònica Bargalló i Miquel Jorba al piano. La cinquantena d’assistents van poder escoltar peces de Brams, Jan Vanhal, Chopin, Fauré, Schubert, Puccini i Bizet, entre d’altres.

 


 

Compartiu-ho amb: