Els alcaldes es mostren preocupats per l’arribada de la TDT

17 de juny de 2009

Els alcaldes del Ripollès qüestionen l’arribada de la TDT i desconfien que la cobertura estigui assegurada a tot el territori, tal com diu la Secretaria de Mitjans de Comunicació. Aquest va ser un dels temes més debatuts en el Consell d’Alcaldes del mes de juny, que va tenir lloc el dimarts dia 16 a Campdevànol. El motiu de fer-lo en aquest municipi va ser el lliurament, per part del consistori campdevanolenc, de les claus d’un pis de protecció oficial per a ús dels Serveis Socials del Consell Comarcal del Ripollès.

“Si no hi ha garanties que es doni una bona cobertura a tot el territori, reclamem que no es faci l’apagada”. Aquestes van ser les paraules d’Esteve Costa, alcalde de Llanars, que va aprofitar el Consell d’Alcaldes  del mes de juny per manifestar les mancances de cobertura de TDT al seu municipi i per lamentar el tracte rebut per la Secretaria de Mitjans de Comunicació, de qui diu que “no ens han tractat bé quant a informació rebuda”. La queixa de Llanars en va motivar d’altres, com la de l’alcalde de Sant Pau de Segúries, Joan Solà, i l’alcaldessa de Vallfogona, Carme Freixa, que van dir que a ells els arriba un senyal irregular; l’alcaldessa de Campdevànol, Núria López, que va dir que “ha faltat informació als ajuntaments sobre quines són exactament les zones de cobertura”; l’alcalde de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué, que va dir que “el dia 1 a Sant Joan haurem de muntar una oficina a la plaça per atendre el gran nombre de veïns que vindran a dir-nos que no veuen la televisió” o el de Gombrèn, Eudald Picas, que va assegurar que “tot just ara estan muntant l’antena al nostre municipi i segur que pel dia 30 no estarà llesta”.  

Tant el president del Consell d’Alcaldes i del Consell Comarcal, Enric Pérez, com el conseller de Noves Tecnologies, Roger Peñarroya, present entre el públic, van enviar un missatge de tranquil·litat als alcaldes dient que “des de la Secretaria ens han assegurat que el dia 30 allà on hi hagi senyal analògica, n’hi arribarà de digital” i que són moltes les inversions realitzades en desplegament de noves tecnologies a la comarca en els darrers anys. També van recordar que des del Consell s’ha creat una Comissió de Seguiment amb la Secretaria per fer arribar totes les queixes recollides als ajuntaments directament als tècnics de la Generalitat. Tot i així, Pérez també va lamentar la manca de resposta per part de la Secretaria cap a l’alcalde de Llanars, després de diverses insistències des del mateix Consell.

Al marge de la TDT, el Consell d’Alcaldes també va aprovar l’inici del tràmit administratiu per establir un servei públic comarcal de cuina central per a usos sanitaris, assistencials i socials. Una qüestió que no va quedar exempta de debat, sobretot per la manca d’informació que els alcaldes tenen sobre el projecte. Informació que Enric Pérez es va comprometre a aportar en una sessió monogràfica tan bon punt s’acabi la fase d’estudi de viabilitat del projecte, que s’allargarà durant l’estiu.

L’altre punt destacat del Consell d’Alcaldes, on també es van donar a conèixer l’empresa de servei de banda ampla Iberbanda i l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor del Consell Comarcal del Ripollès, va ser el lliurament per part de l’alcaldessa de Campdevànol de les claus d’un pis de protecció oficial al Servei d’Acolliment Residencial d’Urgència gestionat des dels Serveis Socials del Consell Comarcal del Ripollès. Aquesta entrega va ser el motiu pel qual el Consell d’Alcaldes del mes de juny va tenir lloc al municipi de Campdevànol.

En la sessió hi van ser presents els alcaldes i alcaldesses de Gombrèn, Eudald Picas; Sant Pau de Segúries, Joan Solà; Ogassa, Ramon Tubert; Vallfogona de Ripollès, Carme Freixa; Queralbs, Genís Coll; Campdevànol, Núria López; Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué; Vilallonga de Ter, Paquita Pastoret; Ripoll, Teresa Jordà; Campelles, Manel Palau; Llanars, Esteve Costa; Les Llosses, David Serrat i Molló, amb el regidor Carles Descamps, així com el president de l’òrgan, Enric Pérez.

Compartiu-ho amb: