L’exposició de la transhumància al Centre Cívic de Gombrèn

18 de juny de 2009

Des del divendres 19 i fins al dilluns 29 de juny, el Centre Cívic Hug de Mataplana de Gombrèn acollirà l’exposició itinerant “La Ramaderia Transhumant al Ripollès” promoguda pel Consell Comarcal, en el marc de la iniciativa comunitària Interreg III duta a terme amb el Syndicat Mixte Canigou Gran Site, i el Centre d’Estudis Comarcals. 

Els 10 plafons dels quals es compon l’exposició permeten fer una visió ràpida del món de la ramaderia transhumant al Ripollès, explicant detalls sobre els camins ramaders, les grans carrerades ripolleses, les zones de pastura, les construccions ramaderes, el paper dels grans monestirs, l’ofici del pastor, l’ovella ripollesa, el gos d’atura català i la cultura ramadera.

El dissabte 20 de juny s’inaugurarà oficialment la mostra amb una visita guiada a càrrec del president del Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès, Antoni Llagostera. Un acte que començarà a les 18:30 h de la tarda.

La portada de l’exposició i la presentació han estat organitzades per l’Ajuntament de Gombrèn, la Gent del Centre Cívic i el Servei de Joventut del Consell Comarcal del Ripollès.

 

Compartiu-ho amb: