Les obres de la C-17 faran desviar el trànsit per dins de Torelló durant un mes

23 de juny de 2009

El director general de Carreteres, Jordi Follia, ha presentat aquest dimarts 23 de juny a Ripoll, les pròximes mesures de trànsit que s’aplicaran per les obres de desdoblament de la C-17 i que comportaran un desviament de trànsit per l’interior de Torelló i dels nuclis de Vila-seca i Borgonyà durant un mes, a partir del dilluns 29 de juny fins al 24 de juliol. Ho ha explicat davant els presidents dels Consells Comarcals d’Osona i el Ripollès i els alcaldes de la zona afectada.

Durant quatre setmanes, del 29 de juny fins al 24 de juliol, el trànsit de la C-17 es desviarà per l’interior de Torelló en un tram de quatre quilòmetres i mig a causa de les actuacions de l’ampliació de la calçada entre Orís i Borgonyà. El director general de Carreteres, Jordi Follia, ha explicat que en un principi el desviament s’havia plantejat per quatre mesos, però  després d’ajustar terminis i de la bona entesa amb l’ajuntament de Torelló, aquest període s’ha escurçat a quatre setmanes. Segons Follia, “aquest és el tram més estret de l’actuació i no hi ha cap més remei que desviar el trànsit”. És per això que ha demanat “paciència i, sobretot, molta prudència per part dels conductors, que han de seguir la senyalització i les informacions que s’aniran posant”. Follia ha assegurat que s’han pres una sèrie de mesures per afavorir la mobilitat, com la instal·lació de senyalització específica i nous passos de vianants dins del nucli de Torelló o un reforçament dels efectius per regular la circulació.

El director general de Carreteres també ha explicat que, pel que fa a les obres en curs, ja no hi haurà cap més desviament de trànsit, més enllà del ja existent per dins de Sant Quirze de Besora i el presentat avui per dins de Torelló. Pel que fa al darrer tram de les obres, que afectaran la comarca del Ripollès, Follia ha explicat que s’estan acabant de tancar els projectes i que s’hi començarà a treballar aviat. El que sí que ha assegurat és que l’obra total de desdoblament fins a Ripoll s’acabarà, tal com està previst, a mitjan 2011. També ha dit que les afectacions al trànsit d’aquest darrer tram, que va de Sora cap al nord, a la comarca del Ripollès, no seran com les actuals ja que significaran la construcció d’una nova plataforma a uns 25 metres de distància de la calçada actual.

A la reunió del 23 de juny hi eren presents els presidents dels Consells Comarcals d’Osona, Miquel Arisa, i el Ripollès, Enric Pérez; alcaldes i alcaldesses de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Les Masies de Voltregà, Sant Quirze de Besora i Ripoll, així com regidors d’altres municipis com Orís.

 

Compartiu-ho amb: