Bona valoració del curs 2008-2009 del Centre d’Autoformació del Ripollès

15 de juliol de 2009

altEl Centre d’Autoformació del Ripollès, amb seu al Consell Comarcal, ha fet un bon balanç del curs 2008-2009, que es va iniciar l’1 de setembre de 2008 i va finalitzar el 19 de juny passat. Una valoració positiva que s’estén tant als rendiments acadèmics com al desenvolupament i enriquiment personal i social dels usuaris, que enguany han arribat als 250.

El centre s’ha caracteritzat, un any més, per ser un espai educatiu obert a tota la població de la comarca i per adaptar-se a la diversitat horària i de nivells dels usuaris. És per això que enguany el centre ha obert matins, tardes i vespres.

El nombre total d’alumnes que han seguit els cursos amb regularitat és de 250, un alumnat majoritàriament procedent del Ripollès, amb un col·lectiu més gran de Ripoll, seguit de Sant Joan de les Abadesses i Campdevànol. També hi ha hagut un col·lectiu procedent de la comarca d’Osona.

A aquests 250 alumnes cal afegir-hi els 67 que s’han inscrit per obtenir el Graduat en Educació Secundària (GES), fent servir l’aula ripollesa com a centre de suport. Són alumnes que s’han tret el graduat a distància a través del IOC (IES Obert de Catalunya)

A continuació, donem la llista de cursos que s’han ofert durant el curs 2008-2009 i el nombre d’alumnes que han tingut:

Ensenyaments inicials i bàsics
 
Llengua catalana:
. Curs d’acolliment lingüístic: 2 cursos de 16 i 14 alumnes respectivament
. Curs de català bàsic: 30 alumnes
. Curs de nivell llindar: 2 grups de 18 i 16 alumnes respectivament
 
Llengua estrangera:
. Curs d’anglès inicial:16 alumnes
 
Informàtica:
. Preliminar: 38 alumnes
. Inicial: 28 alumnes
 
Competències per a la societat de la informació:

. Curs d’anglès funcional: 14 alumnes
. Informàtica bàsica: 22 alumnes

Formació bàsica:

. Cicle instrumental: 38 alumnes
. Graduat en Educació Secundària (GES): 67 alumnes

Preparació per a les proves d’accés:

. Curs de preparació per a les proves d’accés a Cicles Formatius de Grau Mig: 9 persones

També cal comentar que, com cada any, el centre ha dut a terme activitats complementàries per reforçar i ampliar l’aplicació de la programació anual i per satisfer la demanda d’oci cultural de l’alumnat: celebracions com la castanyada, Nadal, la diada de Sant Jordi i el final de curs.
Compartiu-ho amb: