Èxit de participació al centenari del refugi vell d’Ulldeter

28 de juliol de 2009

altMés d’un centenar de persones es van reunir el dissabte 25 de juliol al voltant del refugi nou d’Ulldeter, al terme municipal de Setcases, per commemorar una doble efemèride: els 100 anys de la construcció del refugi vell i els 50 del nou. La jornada es va iniciar amb excursions i va acabar amb dinar popular i ballada de sardanes.
 

El dia va acompanyar i les excursions previstes, a Gra de Fajol i al puig dels Lladres, es van poder completar. Cap al migdia, els excursionistes i el públic assistent a la commemoració es van reunir al voltant del refugi nou, on hi va haver parlaments de les autoritats, un dinar col·lectiu i, tot seguit, una audició de sardanes amb la Cobla Osona. Durant la jornada també es va inaugurar una placa al vestíbul del refugi, en la qual es recorda el doble anversari, i es va projectar la pel·lícula original de Marçal Mora “5.000 passes”, que té el refugi d’Ulldeter com a escenari principal.

Visiteu la galeria de fotos de la jornada (font: Centre Excursionista de Catalunya)
 

alt
 
Els actes del centenari del refugi vell d’Ulldeter continuaran al llarg de l’estiu a través de dues exposicions: fins al 31 d’agost es podrà visitar la mostra “Objectiu infinit”, amb fotografies d’Ignasi Canals i Tarrats, a la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Setcases; i del 3 al 20 de setembre es podrà visitar la mostra “Cent anys d’Ulldeter, cent anys de muntanya”, a la sala de columnes del Casal Camprodoní.

Els actes han estat organitzats des del Centre Excursionista de Catalunya amb el suport del Consell Comarcal del Ripollès, els Ajuntaments de Setcases i Camprodon i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Compartiu-ho amb: