Una exposició recull una passejada pel romànic del Ripollès

31 d'agost de 2009

altDetalls del romànic: 40 anys d’una excursió pel romànic del Ripollès és el títol de l’exposició que es podrà veure a partir del dia 4 i fins al dia 20 de setembre a la sala Abat Senjust de Ripoll. La mostra, organitzada per l’Arxiu Comarcal del Ripollès amb la col·laboració de l’Ajuntament de Ripoll, el Consell Comarcal del Ripollès i la Subdirecció general d’Arxius i Gestió Documental, recull una selecció d’imatges d’una sèrie que el publicista i fotògraf Salvador Alimbau i Marquès ha dipositat recentment a l’Arxiu Comarcal del Ripollès.
 

El dipòsit del fotògraf Alimbau a l’Arxiu ripollès consta d’un fons de 2075 imatges, entre positius i negatius, referides al patrimoni arquitectònic i artístic de la comarca i fetes abans del 1977. L’exposició s’ha centrat en una de les sèries dipositades, més en concret, en una realitzada fa quaranta anys amb motiu d’una excursió que Alimbau i els seus amics ripollesos van fer de Ripoll a Cuixà. D’aquesta s’han escollit deu imatges i s’han reproduït en gran format perquè es puguin observar bé els detalls i les textures.

Després de passar per Ripoll, la mostra es podrà veure al claustre del monestir de Sant Joan de les Abadesses del 21 de setembre al 12 d’octubre.

Compartiu-ho amb: