El Consell recolza la reobertura de l’escola de Gombrèn i demana un pla educatiu d’entorn

9 de setembre de 2009

altEl tema educatiu va ser el més destacat del ple del mes de setembre que va celebrar el dimarts dia 8 el Consell Comarcal del Ripollès: es va donar suport a la reobertura de l’escola de Gombrèn, es va aprovar la sol·licitud d’un pla educatiu d’entorn per a la nova zona educativa del Ripollès i es va aprovar la creació de la comissió d’estudi per a l’establiment del servei comarcal de cuina central per a usos educatius, sanitaris, assistencials i socials.

altEl ple del Consell del mes de setembre va donar suport a la reobertura de l’escola de Gombrèn, sol·licitada per l’Ajuntament al Departament d’Educació arran de l’interès d’un grup de famílies per recuperar-la. L’escola de Gombrèn formava part de la ZER Comte Arnau, juntament amb Campelles, Planoles i Vallfogona de Ripollès, però als anys 90 (en concret, l’any 1998) va haver de tancar per falta d’alumnes, juntament amb el centre de Campelles. L’any passat, un grup nombrós de famílies va mostrar a l’alcalde la voluntat de portar-hi els seus fills (en un principi, uns 10 o 11 nens i nenes) si es recuperés el centre i es va iniciar el tràmit per sol·licitar-ho de cara al curs 2009-2010, comptant amb el suport del Consell Escolar de la ZER Comte Arnau i del Consell Comarcal. De moment, la Delegació Territorial ha respost que no ho poden assumir per manca de recursos, però des de les institucions es tornarà a insistir per una reobertura de cara al curs que ve. Insistència recolzada per unanimitat pel ple del Consell perquè, segons el seu president, Enric Pérez, “nosaltres apostem per les escoles rurals i perquè els nens i nenes tinguin la possibilitat d’estudiar i arrelar al seu poble”.

El ple d’ahir també va aprovar la sol·licitud d’un pla educatiu d’entorn de la comarca del Ripollès, que permetria a la recentment creada zona educativa del Ripollès millorar la gestió i coordinació dels recursos i els agents educatius de la comarca i analitzar com fomentar l’excel·lència educativa, a través per exemple de l’educació en el lleure o de les activitats extraescolars. “El més important d’aquest pla és que, a banda d’apuntar les necessitats, posa els recursos per poder-les satisfer”, segons va explicar la consellera comarcal d’educació, Montse Tallant.

Una altra qüestió que afecta l’àmbit educatiu i que es va aprovar per unanimitat en el transcurs de la sessió va ser la creació de la comissió d’estudi per a l’establiment del servei comarcal de cuina central per a usos educatius, sanitaris, assistencials i socials. La comissió, presidida pel president del Consell i formada per consellers comarcals de l’equip de govern i de l’oposició i tècnics de l’ens, té la missió de fer l’estudi i la memòria econòmica per establir la viabilitat del servei, que s’implementaria en un principi als menjadors dels centres escolars actualment gestionats des del Consell i a l’Hospital Comarcal de Campdevànol.

Al·legacions al desdoblament de la C-17 entre Sora i Ripoll
altEl ple d’ahir també va aprovar la presentació d’al·legacions al projecte constructiu del desdoblament de la C-17 en el tram Sora-Ripoll. Són les mateixes que va aprovar l’Ajuntament de Ripoll i que, bàsicament, “reclamen una calendarització dels projectes de millora del traçat, com la creació de les variant est de Ripoll, i dels elements que en reforcin la seguretat”, va explicar Enric Pérez. El president de l’ens també va dir que havia sol·licitat una reunió amb el conseller de Política  Territorial, Joaquim Nadal, per traslladar-li les demandes i exposar-ne de més concretes, com les que afecten l’accessibilitat a la Farga de Bebiè i a la colònia de Santa Maria.
 
El Camí al Ripollès i temes pressupostaris
Altres punts aprovats van ser el conveni entre municipis, Consell Comarcal i impulsors de la iniciativa turística “el Camí”, per a la implantació del tram al Ripollès, segons el qual el Consell es fa càrrec del lloguer d’un despatx que els impulsors del traçat tenen dos dies a la setmana al Consorci Ripollès Desenvolupament; una concessió de crèdit extraordinari del pressupost del Consell per a l’any 2009 i el Comte General del Consell Comarcal de l’exercici del 2008. Aquests dos darrers punts, amb l’abstenció del grup a l’oposició, Convergència i Unió, en coherència amb la seva votació respecte al pressupost, davant el qual es van abstenir.
Compartiu-ho amb: