Acció Social destina gairebé un milió d’euros als Serveis Socials del Consell

14 de setembre de 2009

altAquest dilluns 14 de setembre s’ha signat el contracte programa, entre el Consell Comarcal del Ripollès i el Departament d’Acció Social, que fixa els recursos destinats aquest any als Serveis Socials de l’ens. Una xifra que es situa al voltant del milió d’euros i que no representa un augment respecte a la del 2008.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, i el director dels serveis territorials d’Acció Social i Ciutadania a Girona, Josep Viñas, han estat els encarregats de materialitzar la signatura del contracte programa que atorga els recursos anuals per finançar part de les actuacions que realitzen els Serveis Socials del Consell. El Departament d’Acció Social i Ciutadania destinarà aquest any 935.343 euros a l’ens ripollès.

alt

Fins fa dos anys el finançament per part d’Acció Social arribava a través de diferents programes, mentre que des de l’any passat s’ha canviat la forma de rebre aquests recursos ajuntant-los tots en el marc d’un contracte programa com el que s’ha signat avui. Els contractes programa fixen els eixos estratègics en matèria de serveis socials, les accions concretes que s’impulsaran i el finançament necessari per dur-les a terme. Es tracta d’actuacions en matèria de transport adaptat; atenció a persones amb disminució o dependència; inclusió social; atenció a la infància i l’adolescència; i integració de les persones immigrants, entre d’altres.

El contracte programa amb el Consell Comarcal del Ripollès incorpora diverses partides pressupostàries. Destaca la destinada als serveis socials bàsics, dotada amb 589.344 euros, és a dir, el 63% del total. Aquests serveis són els que han notat més directament l’impacte de la crisi ja que actuen com la primera finestra a la qual s’adreça la ciutadania que es troba amb dificultats.

A banda dels més de 580 mil euros destinats a reforçar els serveis socials bàsics, el Consell Comarcal del Ripollès també rebrà 345.000 euros per finançar la resta d’actuacions incloses al programa.

El Servei d’Integració Familiar és, després dels serveis bàsics, el més ben dotat econòmicament amb una partida de 141.761 euros. A continuació se situen els programes per a l’acollida i integració de les persones immigrades amb un ajut de gairebé 80.960 euros.

Compartiu-ho amb: