Comunitat educativa i administració local signen el pla de la zona educativa del Ripollès

24 de setembre de 2009

altEn el mateix escenari on fa un any es va signar el Pla pilot de zones educatives del Departament d’Educació, la sala de plens del Consell Comarcal del Ripollès, i després d’un any de treball entre comunitat educativa i administració local, aquest dijous 24 de setembre s’ha presentat el document resultant d’aquest treball, que marcarà els objectius i les línies de treball de la nova zona educativa del Ripollès.

“El Ripollès és el territori capdavanter a aplicar la joia de la corona del Departament d’Educació, que ha de permetre augmentar la qualitat, objectivar i ordenar tots els temes educatius i implantar un sistema d’avaluació per vetllar tot allò que es vagi aplicant”, ha dit el director dels serveis territorials d’Educació a Girona, Andreu Otero, en referència a la implantació de la zona educativa. El document que s’ha donat a conèixer s’ha elaborat a través de comissions estratègiques, que en procuraran el seu desplegament, i es marca tres objectius concrets durant els propers quatre anys: millorar els resultats educatius, millorar la cohesió social i potenciar la coordinació amb l’administració. Enric Pérez, president del Consell Comarcal, ha destacat aquest últim punt ja que “guanyarem en coordinació a l’hora de fer una planificació ordenada i guanyarem en capacitat d’avaluació de tot allò que es vagi treballant”.

alt

Jaume Mir, director de la zona educativa del Ripollès, ha explicat les característiques del Pla elaborat, destacant-ne la seva planificació comarcal i el procés participatiu entre educadors i representants de l’administració local. Per Mir “el més important és aconseguir aquesta coresponsabilitat amb l’administració i, si bé aquesta comarca té uns resultats educatius superiors a la mitjana catalana, cal continuar treballant per millorar”. Mir ha explicat que el document proposa línies de treball que, ja al llarg d’aquest primer trimestre de l’any, es plasmaran amb accions concretes.

alt

L’acte ha finalitzat amb la signatura d’aquest acord de coresponsabilitat de la zona educativa del Ripollès, amb la firma d’Otero, Mir, Pérez i Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll, que ha agraït que el departament hagi escollit el Ripollès per dur a terme aquesta prova pilot de zona educativa. També ha intervingut en l’acte Ignasi Garcia, subdirector general d’organització i qualitat dels centres educatius. (A la fotografia, Enric Pérez i Teresa Jordà a dalt, i Jaume Mir, Andreu Otero i Ignasi Garcia, a sota).
Compartiu-ho amb: