Es signa el conveni per finançar les actuacions en matèria de joventut de la comarca

30 d'octubre de 2009

altEl president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, ha signat aquest divendres al migdia el conveni de col·laboració amb el departament d’Acció Social i Ciutadania en matèria de polítiques de joventut. La Generalitat aportarà 115.000 euros per les anualitats del 2009 i el 2010 per al desenvolupament de les accions que al Ripollès executa el Servei de Joventut del Consell.

Pérez ha signat el conveni en un acte al Palau de Fires de Girona, que ha comptat amb la participació de la consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila; el delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy, i el secretari de Joventut, Eugeni Villalbí. La mateixa Capdevila ha signat convenis de col·laboració amb els presidents de diversos Consells Comarcals de la Demarcació de Girona.

alt

Pel que fa al Ripollès, el conveni signat estableix que la Generalitat aportarà 115.527,08 euros a l’ens comarcal per al desenvolupament de les polítiques de joventut dels anys 2009 i 2010. Aquesta aportació servirà per finançar les actuacions del Servei de Joventut del Consell, entre les quals hi ha les següents:

  • Desenvolupar els programes inclosos en el Pla Comarcal de Joventut 2009-2012, que consisteixen a impulsar polítiques locals de joventut atenent a les necessitats específiques dels municipis de la comarca, assessorar i donar suport tècnics als ajuntaments o dissenyar polítiques de joventut mancomunades a la comarca, entre d’altres. El Consell Comarcal també ha de garantir l’existència d’un Servei Comarcal de Joventut responsable de dissenyar, dirigir, coordinar i avaluar el Pla Comarcal de Joventut. La partida destinada a aquesta actuació és de 105.867,67 euros.
 
  • Vetllar pel compliment de la normativa en matèria d’activitats d’educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys, assessorant i fent seguiment de les activitats. La partida destinada a aquesta acció és de 5.001,23 euros.
 
  • Assumir competències en matèria d’instal·lacions juvenils: autoritzar, inspeccionar i sancionar, d’acord amb el que estableix la normativa, les cases de colònies, albergs de joventut, granges escoles o aules de natura, campaments juvenils, etc. La partida destinada a aquesta acció és de 4.658,18 euros.
Per poder desenvolupar aquestes accions la Secretaria de Joventut es compromet, entre d’altres, a oferir coordinació, assessorament i suport tècnic per part dels serveis territorials, l’Agència Catalana de Joventut, la Xarxa Catalana d’Informació Juvenil i el Servei d’Educació en el Lleure.
Compartiu-ho amb: