Mònica Bargalló, nova directora de l’Escola Comarcal de Música

10 de novembre de 2009

altLa soprano i professora superior de cant Mònica Bargalló és, des de principis de novembre, la nova directora de l'Escola Comarcal de Música del Ripollès. Bargalló  agafa el relleu al clarinetista Frederic Miralda, director del centre durant quatre cursos.

Des de l’1 de novembre de 2009, l’Escola Comarcal de Música del Ripollès compta amb una nova persona a la direcció. Es tracta de la professora superior de cant Mònica Bargalló, que substitueix en el càrrec al clarinetista Frederic Miralda, que tenia com a objectiu engegar el projecte comarcal, en marxa des del curs 2005-2006, i que alhora era el professor de clarinet del centre.

L’Escola Comarcal de Música del Ripollès cinc seus (Ripoll, Campdevànol, Planoles-Toses, Camprodon i Sant Joan de les Abadesses) i aquest curs 2009-2010 compta amb uns 230 alumnes matriculats.

alt
Actuació de Bargalló en el marc de la Diada del Ripollès (Toses, 06-06-09)

Trajectòria professional
Bargalló és professora de cant de l’Escola Comarcal de Música des del curs 2006-2007. Nascuda a Barcelona, va debutar als 7 anys gràcies a la iniciativa vocal i musical de la seva mare. Ha estudiat a l’Escola del Palau de la Música, al Conservatori de Terrassa i al Conservatori Superior del Liceu. Ha rebut classes de les sopranos Alejandra Spagnuollo, Eulàlia Beneroso, Enriqueta Tarrés i repertori amb el mestre Àngel Soler. Va fer una gira pels teatres de la península amb el cantautor Lluís Llach, en el marc de l’espectacle Un pont de mar blava. També va interpretar el paper de solista de l’opereta Abans del silenci del compositor Salvador Brotons. Com a compositora, va presentar a la Cova del Drac Íntim, un recull de cançons amb lletres pròpies i de poetes catalans. Bargalló ha cantat per Catalunya, el País Basc i la resta de l’estat Espanyol com a solista, concertista i amb la formació de cambra Sonus Caeli. També va protagonitzar l’òpera còmica Rita de Donizetti al Fòrum de les Cultures.
Compartiu-ho amb: