Els millors cavalls del Pirineu aquest dissabte a Llanars

17 de novembre de 2009

altAquest dimarts s’ha presentat a la seu del Consell Comarcal el II Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català, que tindrà lloc el proper dissabte 21 de novembre a Llanars. S’hi podran veure els millors exemplars dels Pirineus, degustar la carn de poltre del Ripollès i gaudir d’altres activitats com una fira de productes artesans o passejades en carruatge.

Llanars acollirà aquest dissabte dia 21 de novembre la segona edició del Concurs Nacional de Cavall Pirinenc Català. S’hi podran veure entre 90 i 100 caps de bestiar, els millors de la raça, ja que es tractarà dels tres primers classificats dels concursos morfològics que es celebren en sis comarques dels Pirineus (els d’Espinavell al Ripollès i Puigcerdà a la Cerdanya i els de l’Alt Urgell, el Pallars Subirà, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran).

Enric Pérez, president del Consell Comarcal del Ripollès, ha destacat l’esforç del sector primari de la comarca i, en concret, de l’Associació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès, per organitzar aquest certamen “que busca un reconeixement del sector i una difusió del producte propi”. Per Joan Casas, responsable de l’oficina comarcal del DAR al Ripollès, aquest concurs és important per donar a conèixer “el cavall que tenim a les nostres muntanyes, que és d’una raça reconeguda i que representa un valor productiu, de promoció de l’activitat ramadera i de preservació del nostre paisatge”.

alt

El concurs, que es dividirà en 6 categories, tindrà lloc matí i tarda del dissabte i s’hi intercalaran àpats on la carn de poltre serà la protagonista. També hi haurà, de manera paral·lela al concurs, una fira de productes artesans i de maquinària agrícola, passejades en carruatge, animació infantil i música en viu dels Randellaires.

Joan Moret, president de l’Asssociació de Criadors d’Eugues de Muntanya del Ripollès, ha destacat el gran esforç i la il·lusió de l’entitat, que porta dos anys treballant perquè el concurs es celebri al Ripollès, i la feina feta des de l’Associació de Cuines de la Vall de Camprodon per encarregar-se dels àpats. “Llanars és un dels pobles més meridionals dels Pirineus i de vegades se’ns oblida, per això estem contents que es celebri aquest concurs aquí”, ha afegit l’alcalde de Llanars, Esteve Costa, que ha ressaltat la gran implicació per part dels sectors primari, secundari i terciari en l’organització, que ha comptat amb el suport del DAR, la Diputació de Girona i el Consell Comarcal del Ripollès.

Per a més informació descarregueu-vos el programa aquí.

 

 

Compartiu-ho amb: