El Consell aprova un pressupost de continuïtat i contenció per al 2010

2 de desembre de 2009

altEl Consell Comarcal del Ripollès va aprovar, aquest dimarts 1 de desembre en sessió extraordinària, el pressupost per al 2010, que serà de 10.685.000 euros. En destaquen la continuïtat amb les xifres del 2009, la contenció i el control de la despesa.


Pel president del Consell, Enric Pérez, es tracta “d’uns pressupostos marcats per la continuïtat de serveis, la contenció amb la disminució d’algunes partides i en els quals caldrà fer un seguiment exhaustiu de la despesa”. L’import total presenta un lleuger increment respecte al del 2009, de 10.135.000, que s’explica, no per un increment en algunes partides, sinó per un canvi de criteri d’imputació comptable.

alt

Pérez explica que hi ha una previsió de congelació d’ingressos per part de la Diputació i de la Generalitat i que s’ha apostat per un equilibri entre ingressos i despeses en els serveis, exceptuant el de la Secció d’Assistència Tècnica als municipis (SAT), que no presenta cap increment de cost per als ajuntaments. “Aquest no és un bon any per als consistoris i hem fet l’aposta política de no pujar el cost que els suposa el servei d’assistència local dels nostres tècnics”.

Els pressupostos es van aprovar amb l’abstenció del grup de Convergència i Unió a l’oposició.

Increment dels ajuts de desplaçament
En la sessió també es va aprovar una ampliació dels ajuts individuals de desplaçament adreçats als alumnes d’ensenyaments obligatoris de la comarca per al curs 2009-2010. Es tracta d’una aportació extraordinària de 42.221 euros del Departament d’Educació que, en el cas del Ripollès, es destinarà a reforçar els ajuts socioeconòmics, si bé es destinarà un petit complement als geogràfics. Per Pérez, “vista la situació econòmica que estan travessant algunes famílies hem optat per destinar la major part d’aquesta aportació a satisfer les necessitats socioeconòmiques”.

Finalment, el ple del Consell va donar llum verda al reglament de creació i regulació del programa d’atenció a les situacions d’urgència i emergència social i a una modificació en les bases per a l’atorgament d’ajuts de menjador.
Compartiu-ho amb: