Es constitueix el Consell de Salut del Ripollès

2 de desembre de 2009

alt
El dimarts 1 de desembre es va constituir el Consell de Salut del Ripollès a la seu del Consell Comarcal. Es tracta d’un òrgan de participació ciutadana i associativa que ha de complementar la tasca del Govern Territorial de Salut de la comarca, constituït el juliol de 2008. En formen part 13 entitats associatives.


La missió del Consell de Salut serà l’assessorament, la consulta, la supervisió i el seguiment del Govern Territorial de Salut (GTS). Recordem que el GTS del Ripollès es va constituir el juliol del 2008 amb l’objectiu d’
incrementar la participació del món local en la direcció i gestió del sistema sanitari creant un marc de col·laboració entre l’administració de la Generalitat i els ens locals en matèria de planificació i prevenció de la salut (més informació).
Les entitats que formen part d’aquest Consell, que es reunirà periòdicament, són la Fundació MAP, l’Associació de Dones de Ripoll, l’Associació de Persones Sordes, la Creu Roja, el Consell Consultiu de la Gent Gran, la Fundació Oncolliga, l’Associació de Malalts d’Alzheimer, la Comunitat Musulmana, l’associació d’Ajuda als Malalts de Fibromiàlgia, la Federació d’Associació de Veïns, l’Associació de Donants de Sang, la Coordinadora Comarcal d’Educació i MIFAS.
 
alt
 
En l’acte de constitució hi van assistir, a banda dels representants de les entitats, la directora territorial de Salut a Girona, Marta Pedrerol i el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, nomenats presidenta i vicepresident d’aquest nou òrgan respectivament. Al marge de la constitució del propi Consell de Salut, la sessió es va dedicar a donar informació sobre la grip A als assistents.
Compartiu-ho amb: