Es presenta el cinquè disc de música tradicional del Ripollès

11 de desembre de 2009

altSí que som vius és el nom del CD de música tradicional del Ripollès que han enregistrat aquest any i per cinquè curs consecutiu els alumnes de 5è de primària de les escoles de la comarca. Aquest dijous a la tarda se n’ha fet la presentació a la seu del Consell Comarcal del Ripollès amb la presència d’alumnes, pares, mares, mestres de música i d’uns quants membres del grup Randellaires, que, com cada any, s’ha encarregat de la selecció de les cançons i del seu acompanyament musical. 

“El títol del CD vol demostrar que després de cinc anys aquest projecte segueix viu, malgrat les dificultats econòmiques que ens hem trobat aquest any per tirar-lo endavant”, ha explicat Eva Martínez, coordinadora dels mestres de música de la comarca, que han impulsat la iniciativa juntament amb el Servei Educatiu del Ripollès. El disc compacte conté 13 cançons seleccionades entre les peces interpretades durant les quatre últimes edicions. “Són cançons que cantaven els avis dels nostres avis, que cal mantenir vives i llegar-les als néts dels que avui les canten”, han explicat membres del grup Randellaires, que alhora reivindicaven la importància de mirar al passat a través del llegat musical dels nostres avantpassats.  
 

alt

El disc també conté la filmació del concert on es van enregistrar les 13 peces i que va tenir lloc a Ripoll el 8 de maig passat en el marc de la festa major. “Una acció, la de sortir al carrer, per la qual cal seguir apostant en properes edicions perquè és la manera de donar a conèixer aquesta tasca de recuperació de la memòria històrica a través de la música a tothom”, ha afegit Enric Pérez, president del Consell Comarcal.  

L’acte de presentació s’ha tancat amb la cantada de la cançó “Tu de què rius”, que al llarg dels anys ha esdevingut l’himne d’aquesta trobada musical anual. A partir d’avui les 250 còpies del CD que s’han editat es repartiran entre els alumnes, els mestres i els ajuntaments que han col·laborat en la iniciativa.

alt

Compartiu-ho amb: