El servei de medi ambient incorpora tres persones per mantenir netes les àrees d’aportació i dur a terme una campanya de recollida d’oli vegetal

17 de desembre de 2009

 
“Fem una aposta decidida per fer pedagogia i tasca de sensibilització per reduir la generació de residus i procurar-ne els seu correcte reciclatge”. D’aquesta manera presentava Enric Pérez, president del Consell Comarcal, els nous plans d’ocupació, finançats íntegrament pel Departament de Treball, que han començat a treballar al Servei de Medi Ambient del Consell Comarcal del Ripollès des de l’1 de desembre passat.

Es tracta, per una banda, de dues persones que es dediquen a mantenir netes les àrees d’aportació de residus de la comarca del Ripollès i, d’altra banda, d’una persona que es dedicarà a fer una campanya informativa sobre el servei de recollida d’oli vegetal als barris de municipis de més de 1.000 habitants de la comarca, si bé aquest mes de desembre està fent tasques de manteniment de les deixalleries mòbils. Tots tres plans tindran una durada de sis mesos, fins a l’1 de maig de 2010.

El conseller comarcal del Medi Ambient, Àngel Ferrer, ha recalcat que aquests tres plans d’ocupació, al marge de no suposar cap cost pel Consell Comarcal ni pels ajuntaments de la comarca i de fer una tasca d’educació a la ciutadania, “signifiquen donar ocupació, facilitar la gestió de les depuradores i el funcionament de les àrees d’aportació de deixalles, reduir costos i millorar la qualitat de les aigües que surten de les depuradores”.

Pel que fa a la campanya informativa sobre la recollida d’olis, començarà el mes de gener amb el repartiment porta a porta d’uns embuts amb filtre i amb rosca adaptable a ampolles d’1 litre i mig o dos litres. Les ampolles amb l’oli usat es poden portar de manera gratuïta a les deixalleries fixes, la de Ripoll i Camprodon (properament també la de Sant Joan de les Abadesses) o a les mòbils. En el cas de Ripoll, s’instal•laran estratègicament pel municipi quatre contenidors de recollida d’olis usats a principis de febrer, mesura que es podria estendre a d’altres pobles de la comarca. Finalment, Ferrer ha demanat la col•laboració i l’esforç ciutadà per col•laborar amb el manteniment d’unes àrees d’aportació netes i sense bosses fora dels contenidors i per fomentar el reciclatge de l’oli vegetal.

Compartiu-ho amb: