Enric Pérez es reuneix amb Manel Nadal i torna amb el compromís de la Generalitat que l’estudi informatiu de la variant est de Ripoll veurà la llum el primer trimestre de 2010

19 de gener de 2010

Enric Pérez, president del Consell Comarcal del Ripollès, va mantenir a Girona, el passat dijous, una reunió amb el secretari de mobilitat de la Generalitat Manel Nadal. En la mateixa també va lliurar-li  el Pacte Comarcal per a les infraestructures del Ripollès.

Recordem que aquest document, presentat públicament el passat novembre, estableix un diagnòstic unitari sobre la situació de les infraestructures al Ripollès i articula un conjunt de propostes de consens amb experts i ciutadania sobre les infraestructures del futur a la comarca. D’aquesta manera esdevé una eina que ha de permetre agilitar les negociacions de les inversions al Ripollès amb les administracions d’àmbit català, espanyol i europeu, i incidir en la redacció dels diferents Plans que estan en procés d’elaboració.


Amb la reunió de la passada setmana s’aconsegueix l’objectiu d’anar informant les administracions superiors de quina és la situació de la comarca i quines són les principals reivindicacions que recull el pacte per tal de coordinar futures accions sobre el territori. En les properes setmanes el president del Consell Comarcal té previst mantenir també reunions amb altres departaments de la Generalitat i amb diverses institucions per tal de continuar posant en valor aquest pacte que ha d’anar traçant el Ripollès del futur.

Per altra banda Enric Pérez també va aprofitar l’encontre per demanar-li al secretari de mobilitat per l’estat actual d’algunes infraestructures de la comarca. Cal destacar en aquest sentit que Pérez va aconseguir el compromís de la Generalitat que en el primer trimestre d’aquest any veurà la llum l’estudi informatiu de la variant est de Ripoll (St. Bartomeu). Primer pas per a una obra molt important i necessària amb la qual s’evitarà d’una banda que tot el trànsit rodat travessi el nucli urbà i facilitant també la fluidesa del trànsit de vehicles que s’espera que arribin a la població amb la finalització del desdoblament de la carretera C-17.

El president del Consell també va manifestar-li al secretari de mobilitat la seva preocupació vers aquest tema, ja que sembla que el projecte de la variant d’Olot-Les Preses avança a bon ritme. El president considera que aquesta variant no pot passar al davant de la variant est de Ripoll, ja que actualment el carrer progrés de Ripoll suporta el doble de trànsit del que suporten els trams urbans de les Preses i Olot després de l’obertura del túnel de Bracons.

Compartiu-ho amb: