Es presenta al Consell Comarcal el llibre “Arquitectura del Ripollès, criteris per a la conservació del patrimoni”.

21 de gener de 2010

Ahir dimecres es va presentar a la seu del Consell Comarcal el llibre Arquitectura del Ripollès, criteris per a la conservació del patrimoni, editat pel Consell Consell Comarcal i realitzat per Santi Llagostera i Montserrat Muntadas.

altEl llibre recull els principals elements de l’arquitectura pròpia de la nostra comarca. Es pot interpretar com un manual de bones pràctiques que cal tenir en compte per tal d’evitar que aquests elements propis del Ripollès no desapareguin substituïts per altres que, importats d’altres latituds, són completament aliens a la manera de construir que tradicionalment ha tingut aquesta part del territori. Malauradament podem veure molts exemples en edificacions rehabilitades o de nova construcció de la comarca. 

Enric Pérez, president de l’ens comarcal, va subratllar la importància de poder mantenir tots aquests elements com a signes d’identitat propis del Ripollès que cal protegir i posar en valor. 

El llibre conté un gran nombre de fotografies d’elements que actualment encara poden trobar-se en construccions de la nostra comarca, com poden ser teulades, pallisses, finestres, portes, etc. Al llibre també s’expliquen els factors que han influït en la manera de fer de casa nostra. Els factors que van influir són diversos i van des del clima d’aquesta zona als recursos existents en el moment d’iniciar la construcció. També es tenia molt en compte l’entorn natural, de manera que aquest nou volum en el paisatge, que suposava una nova casa, quedés el més integrat possible en els colors, la vegetació i l’orografia del lloc en qüestió. 

El llibre es repartirà a tots ajuntaments, escoles i biblioteques de la comarca així com el col·legi d’arquitectes i totes aquelles entitats susceptibles de tenir interès en aquest treball.

Compartiu-ho amb: