L’Escola del Consum de Catalunya s’instal•la al Ripollès fins el 12 de febrer

2 de febrer de 2010

 
Enric Pérez, president del Consell Comarcal del Ripollès, i Jordi Anguera, director de l’Agència Catalana del Consum, han presentat aquest migdia en roda de premsa l’Escola del Consum de Catalunya (ECC). Pérez i Anguera han resalitzat també una visita “in situ” als tallers que ja s’han començat a dur a terme a la seu del Consell Comarcal.
 
El Ripollès és, des de l’1 al 12 de febrer de 2010, la seu itinerant de l’Escola del Consum de Catalunya. L’Escola és un servei de d’aquesta Agència, que té per objectiu divulgar els drets i els deures dels consumidors al món educatiu.

Uns 450 alumnes d’educació primària i secundària de la comarca podran participar en aquests tallers sobre educació del consum.

Durant aquest curs escolar, la seu itinerant de l’Escola del Consum ja ha visitat la comarca del Tarragonès, l’Alt Camp i el Montsià, la Ribera d’Ebre, l’Anoia i visitarà, a més a més del Ripollès, les comarques, del Baix Empordà, el Gironès, el Solsonès i el Segrià.

L’objectiu de l’Escola és formar, de manera totalment gratuïta, els escolars en matèria de consum. Aquesta formació s’articula a través de tallers adreçats a alumnes d’Educació Primària, Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, Cicles Formatius i Educació Especial. Les activitats proporcionen als estudiants eines perquè puguin construir el seu model de consum des d’una perspectiva activa, reflexiva i autònoma. També els permeten adquirir coneixements bàsics sobre els seus drets com a consumidors i la manera d’exercir-los, així com sobre els seus deures.

 

Compartiu-ho amb: