L’Escola de Música presenta les activitats d’estiu

16 de juny de 2010

altL’Escola Comarcal de Música del Ripollès ha decidit donar un impuls a l’època estival i ha engegat una sèrie d’activitats per ser present a tots els pobles de la comarca que tenen una seu del centre. Després de dos anys d’organitzar les colònies musicals en un lloc i en un període concrets, “aquest any s’ha apostat per fer una escola una mica itinerant i adaptada al medi en col·laboració amb els ajuntaments”, segons explica la directora de l’Escola, Mònica Bargalló.


Bargalló i el president del Consell Comarcal, Enric Pérez, han presentat les activitats programades, que s’organitzen en quatre línies:
. La primera consisteix en la introducció d’activitats musicals dins els casals d’estiu ja existents a les poblacions de Campdevànol i Camprodon. Un contingut pràcticament inexistent fins ara en aquest tipus de casals lúdics.
. En segon lloc, s’ha organitzat un Casalet de Música a Sant Joan de les Abadesses i Planoles, pobles on mancaven activitats en la franja horària de tarda. D’aquesta manera, del 28 de juny al 16 de juliol, els nens i nenes a partir de 5 anys i els seus pares i mares podran gaudir de tallers i espectacles (consulteu el programa) de 3 a 5 de la tarda. Són activitats gratuïtes i adreçades a un públic familiar.
. Una tercera línia encetada per l’Escola Comarcal de Música és la de col·laborar, per primera vegada, amb el Curs Internacional d’Interpretació Musical que des de fa 22 anys es celebra a Ripoll. Segons el president del Consell, Enric Pérez, “un gran pas que esperem que pugui arrelar amb els anys”.
 
. Finalment, el gruix més important de les activitats s’ha organitzat sota el títol de L’Estiu Musical i es divideixen en dos blocs: per una banda, cursos i tallers enfocats a treballar en grup de manera pràctica i lúdica (consulteu el cartell) i, d’altra banda, cursos intensius de reforç d’instrument i llenguatge per aquells alumnes de l’Escola que ho necessitin. Les activitats de L’Estiu Musical tindran lloc del 28 de juny al 16 de juliol a les seus de l’Escola de Ripoll i Sant Joan.

alt
 
Les inscripcions al Casalet de Música i a L’Estiu Musical s’acaben el dia 22 de juny, tot i que l’Escola està oberta a incorporar els alumnes que vulguin començar més tard.
En la presentació, Pérez i Bargalló han assegurat que aquest tipus d’activitats a l’estiu ajudaran a reforçar la presència de l’Escola al territori, han fet un bon balanç del curs 2009-2010 de l’Escola i han recordat que aquest proper dijous dia 17 de juny, a les 7 de la tarda, es farà el concert de final de curs al teatre Comtal de Ripoll.
 

Compartiu-ho amb: