Comunicat dels grups polítics amb representació al Consell Comarcal

30 de juny de 2010

PSC, CIU, ERC I ICV demanen col·laboració als mitjans per dignificar la política, aquest és el títol del comunicat conjunt que han emès els grups polítics amb representació al Consell Comarcal.


“Els grups polítics amb representació al Consell Comarcal del Ripollès, PSC, CiU, ERC i ICV, volem fer una crida als mitjans de comunicació i ens posem a la seva total disposició per evitar la publicació d’informacions falses, arran de l’incident viscut en els darrers dies i que ha afectat directament a l’àmbit personal de consellers/es comarcals, a causa d’una informació errònia publicada al diari El Punt el passat 23 de juny.
Aquesta informació errònia feia referència als salaris que perceben alguns els responsables polítics i, tot i que la notícia ha estat rectificada pel mitjà de comunicació responsable, des dels quatre grups volem manifestar el nostre malestar ja que aquest tipus d’informacions no contrastades només fan que alimentar el rumor, la demagògia i perjudiquen greument la imatge i la tasca de servei realitzada des de les institucions públiques, en ocasions amb perjudicis irreparables per persones esmentades amb nom i cognom.
Així mateix, resulta obvi que en el context actual de crisi econòmica i de manca de recursos públics, informacions d’aquest tipus no només generen desconfiança envers el ciutadà, sinó que debiliten la nostra democràcia, en el sentit que relacionar-se amb l’àmbit polític pressuposa caure directament en desprestigi, malgrat la vàlua i respecte que es mereix qualsevol persona que vulgui dedicar part del seu treball a atendre als seus veïns/es. 
Els polítics treballem pel bé comú i, en concret, tots aquells que ens dediquem a fer política propera al ciutadà des de les administracions locals i comarcals, actuem sempre des de la responsabilitat, la confiança i la disponibilitat cap a tot aquell que vulgui saber com desenvolupem la nostra tasca o, també, quina és la nostra dedicació i què cobrem per dur-la a terme.
La transparència de la institució que intentem representar, el més dignament possible, amb la màxima responsabilitat i diligència, mereix el respecte i la responsabilitat deguda en tota societat avançada i competent, i en especial per part d’aquells qui exerceixen la important tasca de fer efectiu el dret a la informació dels nostres conciutadans, un dret fonamental que fan possible els mitjans de comunicació amb un treball al servei de la societat que requereix també del màxim rigor. Dignifiquem uns i altres la feina de cadascú i ajudem així a restaurar valors de respecte cap a la tasca que desenvolupem uns i altres.”
Compartiu-ho amb: