“En època de rebaixes, que no et rebaixin els drets”

2 de juliol de 2010

En motiu de les rebaixes d’estiu, que han començat el dia 1 de juliol i finalitzaran el 31 d’agost, l‘Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor del Ripollès recomana seguir els consells de l’Agència Catalana del Consum (ACC).

alt“L’ ACC recomana a les persones consumidores i usuàries seguir els consells següents:

* Feu una llista dels productes que us interessen, d’acord amb el vostre pressupost.
* Compareu els preus. El preu rebaixat ha de constar sempre al costat del preu no rebaixat, tant a l’aparador com a l’interior de l’establiment.
* Examineu el producte, que ha de tenir la mateixa qualitat i garantia que té a preu no rebaixat i que no ha de tenir defectes.
* Diferencieu entre les vendes de rebaixes i altres tipus de vendes a preus inferiors als habituals com ara les vendes en liquidació, les vendes de saldos i les ofertes. Els productes rebaixats han d’estar diferenciats de la resta.
* Comproveu si l’establiment admet les targetes de crèdit com a forma de pagament habitual. Si és així, també ha d’admetre aquest sistema en període de rebaixes.
* Llegiu detingudament les etiquetes, les instruccions d’ús i les característiques del producte. Els productes han d’estar etiquetats en català i/o castellà.
* Demaneu i conserveu el tiquet de compra o la factura, ja que n’és la garantia. També cal que conserveu els catàlegs comercials i la publicitat del producte juntament amb les seves característiques. Si detecteu defectes en el producte, cal que us dirigiu a l’establiment on l’heu adquirit i els adjunteu el tiquet o la factura de compra.
* Pregunteu al comerciant per la possibilitat de canviar el producte i les condicions en què es pot fer aquest canvi. L’establiment no té l’obligació de canviar un producte que està en perfecte estat, a menys que ho anunciï.
* Tots els comerços han de disposar de fulls oficials de reclamació/denúncia.”

Font: pàgina web de l’Agència Catalana del Consum

 

Compartiu-ho amb: