Visita d’obres a la depuradora de Ribes i signatura de conveni amb l’ACA

8 de juliol de 2010

altAquest dijous al matí, el president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Manuel Hernández, han signat un conveni per al desenvolupament d’actuacions de manteniment i conservació de lleres en diversos cursos fluvials de la comarca. Ho han fet enmig d’una visita de les obres d’ampliació de la depuradora de Ribes de Freser.

El conveni signat permetrà al Consell Comarcal disposar de 22.000 euros per engegar actuacions durant el 2010 i adjudicar-les directament des del territori. Uns diners que es destiran a sis accions planificades des del Consorci d’Espais d’Interès Natural del Ripollès (CEINR) i que executaran a partir de la tardor entitats del territori com poden ser el mateix CEINR o la Fundació MAP. Són les següents:

. Campdevànol – Riu Freser – 4.284 euros
. Molló – Clot de la Font Vella – 2.856 euros
. Planoles – Riu de Planès – 3.259,69 euros
. Ribes de Freser – Riu Segadell – 2.856 euros
. Ripoll – Riu Freser – 5.712 euros
. Vallfogona de Ripollès – Torrent del Tornall – 2.856 euros

altEl Consell Comarcal ja té el compromís de l’ACA per tirar endavant convenis similars de cara als propers anys. Se n’ha parlat aquest matí durant la visita que el director de l’ACA ha realitzat a les obres d’ampliació de l’estació depuradora de Ribes de Freser, gestionada des del Consell Comarcal. Unes obres que permetran duplicar la capacitat de l’estació, passant dels 1.250 m3/dia als 2.530, i que permetran disposar d’una nova línia de tractament biològic mitjançant biodiscs (una tecnologia amb un cost energètic menor) i un nou decantador secundari. La inversió és propersa als 650.000 euros.

Han acompanyat a Hernández, el director dels Serveis Territorials del Medi Ambient i Habitatge, Emili Santos, el president i la vicepresidenta del Consell Comarcal del Ripollès i l’alcalde de Ribes, a més del conseller comarcal de Medi Ambient i tècnics de l’ACA, de la depuradora i del Consell.

alt

alt

 

Compartiu-ho amb: