Uns 250 alumnes han passat pel Centre d’Autoformació durant el curs 09-10

15 de juliol de 2010

258 alumnes han seguit amb regularitat els cursos oferts pel Centre d’Autoformació del Ripollès durant el curs 2009-2010.


Aquesta xifra és similar a la de l’any anterior (250). A aquest número, cal afegir-hi els 165 alumnes que han fet el curs per obtenir el Graduat en Educació Secundària (GES) fent servir l’aula ripollesa com a centre de suport. Són alumnes que s’han tret el graduat a distància a través del IOC (IES Obert de Catalunya) i que han augmentat considerablement respecte el curs anterior (67) a causa de la situació econòmica actual i l’augment de l’atur.  

L’alumnat ha procedit bàsicament de la mateixa comarca, amb Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Camprodon com a principals pobles de procedència. També hi ha hagut part d’alumnat d’Osona, bàsicament de Sant Quirze de Besora i Montesquiu.

Fent un balanç d’aquest curs, finalitzat el mes de juny passat, la direcció del centre es mostra satisfeta amb el nombre de persones inscrites i creu que l’oferta formativa s’ha adequat a les demandes reals de la població de la comarca, destacant l’esforç fet per realitzar itineraris formatius personalitzats i individualitzats amb un servei de tutories pactades amb el mateix usuari del centre.

D’aquest curs cal remarcar l’augment del número de matrícules per a la preparació de les proves d’accés a cicles formatius de grau mitjà, respecte els dos cursos anteriors (9 persones el curs 08-09). En concret, hi ha hagut 22 persones matriculades, 16 de les quals es van presentar a les proves amb un resultat de 15 persones aprovades.

El Centre d’Autoformació també destaca, un any més, l’oferta d’activitats complementàries per reforçar i ampliar l’aplicació de la programació i per satisfer la demanda d’oci cultural.

 
Llistat de cursos 2009-2010:
 
Ensenyaments inicials i bàsics:

Llengua catalana: Curs d’acolliment lingüístic
                                 Curs de nivell llindar
Curs d’anglès inicial
Informàtica
 
Formació bàsica:

Cicle de formació instrumental

Obtenció del títol de graduat en educació secundària (GES)
 

Preparació per a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà

 
Aquests són els mateixos estudis que s’oferiran de cara al curs 2010-2011, que tindrà el període de matrícules de l’1 al 8 de setembre.

 

Compartiu-ho amb: