Es presenta el Consorci de Benestar Social del Ripollès

16 de juliol de 2010

altAquest divendres 16 de juliol a la tarda s’ha presentat oficialment el Consorci de Benestar Social del Ripollès. L’acte ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorials d’Acció Social i Ciutadania a Girona, Josep Viñas; el president del Consorci i del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, i la vicepresidenta del Consorci i alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà.


El director dels Serveis Territorials ha destacat la importància del Consorci com a interlocutor únic del territori, fet que “facilita el diàleg amb l’administració i genera més oportunitats”. Viñas creu que l’existència de consorcis públics com el del Ripollès són claus per poder gestionar de manera eficient el repartiment de prestacions.

altEl president del Consorci, Enric Pérez, ha emmarcat la creació del nou ens en els grans canvis legislatius produïts darrerament i concretats en la Llei de serveis socials o l’anomenada Llei de la dependència. “Aquests dos canvis normatius han universalitzat l’accés als serveis socials, amb l’objectiu de convertir-los en el quart pilar de l’estat del benestar, juntament amb la salut, l’educació i les prestacions de la seguretat social. I els governs locals hem de fer un esforç per fer front als reptes que això suposa”. Reptes com l’augment dels usuaris dels serveis socials, agreujat per la crisi econòmica i el progressiu envelliment de la població; la necessitat d’una major especialització i la descentralització dels serveis per garantir-ne l’accés universal, als quals el Consorci pretén donar resposta “amb eficàcia i eficiència”.

Pérez i, posteriorment, Teresa Jordà, han recalcat l’entesa entre els serveis socials del Consell Comarcal del Ripollès, que ja s’oferien a 18 pobles de la comarca, i els de l’Ajuntament de Ripoll per crear el Consorci i han destacat la feina dels professionals que hi treballen dia a dia.

Una vintena de persones, entre les quals representants del sector a nivell autonòmic, com el gerent del Consorci d’Acció Social de Catalunya, i a nivell local, com el director de l’Hospital Comarcal de Campdevànol, treballadores de fundacions i el mateix Consorci i representants d’entitats, han assistit a la presentació, que s’ha fet a la sala d’actes del Consell Comarcal del Ripollès.

alt

 
El Consorci de Benestar Social del Ripollès
El nou ens funciona des de l’1 de gener de 2010, ha significat la unió dels serveis que ja es prestaven des del Consell Comarcal del Ripollès i l’Ajuntament de Ripoll i té la seu al Consell Comarcal del Ripollès, a Ripoll. Hi treballen una cinquantena de professionals, bàsicament educadores socials, treballadores socials i familiars i psicòlegs. Els serveis que ofereix es poden dividir en aquestes àrees: serveis socials d’atenció primària, serveis a la dependència, prestacions i serveis relacionats amb situacions d’urgència i serveis d’atenció a l’exclusió i a la cohesió social.

Segons la directora del Consorci, Elisabet Ortega, els serveis més sol·licitats són els relacionats amb la dependència, sobretot el servei d’atenció domiciliària, la teleassistència i assistències tècniques.

alt

Compartiu-ho amb: