El Ripollès aposta pel reciclatge d’olis vegetals

29 de juliol de 2010

alt“El reciclatge dels olis vegetals, bàsicament els que es fan servir per cuinar, perquè no vagin a parar directament a les depuradores i malmetin la qualitat de l’aigua i dels fangs que se n’extreuen per reutilitzar i impedeixin el treball dels microorganismes que netegen l’aigua”. Aquests són, segons Àngel Ferrer, conseller comarcal de Medi Ambient, els principals objectius als quals vol arribar la campanya informativa porta a porta que s’ha dut a terme des del Consell Comarcal del Ripollès des de principis d’any.

 
A través d’un pla d’ocupació, contractat durant sis mesos, i de les informadores mediambientals del propi Consell Comarcal, s’ha anat a tots els habitatges de la comarca per informar sobre els avantatges del reciclatge i com s‘ha de fer. En aquestes visites porta a porta, s’ha repartit un fulletó informatiu i un embut amb rosca, que s’acobla a les ampolles de plàstic de refrescos d’1 a 2 litres i que disposa d’un filtre per tal que l’oli que s’hi aboca quedi sense restes.

Les ampolles de plàstic plenes d’oli es poden dipositar a les deixalleries mòbils en el cas de pobles de menys de 1.000 habitants, a les deixalleries fixes als pobles de més de 1.000 habitants (Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser, Sant Joan de les Abadesses i Camprodon) i, en el cas de Ripoll, a més a més, s’han instal·lat contenidors en cinc punts estratègics per facilitar la tasca als veïns i veïnes. Els contenidors s’han situat al barri de l’estació (aparcament del costat de l’estació de trens, al carrer Progrés), al centre del poble (passeig de la Farga Catalana), al barri de Sant Pere i, finalment, dos a la carretera Barcelona (un a l’alçada del Jutjat i l’altra a l’alçada del passeig Regull, darrere del supermercat que hi ha).

alt

La recollida la gestiona l’empresa Vigfa, que la porta fins a la deixalleria de Ripoll, gestionada per la Fundació MAP. Allà, una empresa autoritzada recull l’oli i el reutilitza per fer biodièsel.

Àngel Ferrer espera que la campanya informativa, que finalitza aquest mes de juliol, juntament amb la instal·lació de contenidors a Ripoll, engresqui la gent a fer aquest tipus de reciclatge, deixant d’abocar els olis a les aigüeres.

En total, s’han repartit uns 5.000 embuts a uns 10.000 habitatges, tenint en compte que en aquells on no hi havia ningú (com ha estat el cas dels de segona residència), se’ls ha deixat el fulletó informatiu i un avís per recollir l’embut al Consell Comarcal del Ripollès.

Compartiu-ho amb: