Geli inaugura l’Agència de Protecció de la Salut al Ripollès

3 de setembre de 2010

altDes del 2003 era present al territori, des de fa poc més d’un any es va dotar d’un espai al Consell Comarcal del Ripollès des d’on coordinar tot l’equip tècnic i aquest dissabte 4 de setembre s’ha inaugurat oficialment amb la presència de la consellera de Salut, Marina Geli. Es tracta de l’Agència de Protecció de la Salut al Ripollès.

Aquest organisme està format per un responsable d’equip compartit amb la Garrotxa, un coordinador, tres veterinaris, tres farmacèutics titulars i un tècnic de salut pública. La seva tasca consisteix a executar el conjunt d’actuacions destinades a preservar la salut de la població davant dels agents físics, químics i biològics presents en el medi. Actuacions que adopten forma de programes com el de tabac, la legionel·la, els al·lèrgens alimentaris, la vigilància de l’aigua de consum, el control de plagues i el d’instal·lacions, higiene i autocontrols.
 

alt
Geli, després de la inauguració de l’Agència de Protecció de la Salut del Ripollès, amb seu al Consell Comarcal
En aplicació d’aquests programes, l’any 2009 els tècnics de l’Agència van visitar uns 380 establiments i van fer més de 500 inspeccions, entre d’altres accions. La tasca la realitzen en coordinació amb els dinou municipis i en col·laboració amb ens com el propi Consell Comarcal, el Consorci Ripollès Desenvolupament, l’Aula d’Hostaleria, els gremis i associacions professionals i altres ens del departament de Salut i de la Generalitat.

L’Agència de Protecció de la Salut al Ripollès també promou activitats de foment de la salut individual i col·lectiva, destinades a l’adopció d’estils de vida saludables. L’any 2009, per exemple, van dur a terme un programa de revisió de menús escolars i la iniciativa “classe sense fum” entre els centres d’ESO.

 

Compartiu-ho amb: