El Ripollès dóna la benvinguda als nous trens semidirectes

6 de setembre de 2010

altSis alcaldes i alcaldesses del Ripollès i el president del Consell Comarcal han donat aquest matí la benvinguda al nou servei de tren semidirecte entre Barcelona i Puigcerdà. Ho han fet a l’estació de Ripoll una mica abans de les 7.14 del matí, hora de sortida establerta del tren, que ha sortit a les 6.20 de Puigcerdà amb 30 passatgers. Tot a l’hora prevista.

altEl president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, acompanyat dels alcaldes de la línia: la de Ripoll, Teresa Jordà; la de Campdevànol, Núria López (que ha agafat el tren); el de Ribes de Freser, Marc Prat; i també dels alcaldes de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué; Ogassa, Ramon Tubert, i Molló, Lluís Pairó, han matinat per donar la benvinguda a un servei molt reivindicat. La posada en marxa del nou tren semidirecte entre Barcelona i Puigcerdà, de dilluns a divendres i amb parades només a Vic i a Ripoll, permetrà escurçar el temps de trajecte entre mitja hora i 40 minuts, segons es vagi o es vingui. En el cas dels usuaris del Ripollès (des de l’estació de Ripoll), significarà poder anar i tornar de Barcelona en una hora i mitja, escurçant el trajecte entre 11 i 18 minuts.

alt“Ens hem de felicitar pel nou servei i també per l’increment de velocitat de trens, que avui es posa en marxa”, ha dit Pérez, mentre que Jordà ha ressaltat el treball unitari fet pels alcaldes de la línia des de ja fa molts anys per millorar-la. Els representants del Ripollès han coincidit a dir que aquest és tan sols un pas més i que cal continuar treballant per aconseguir una doble via, unes estacions adaptades, combois nous amb totes les comoditats i la internacionalització de la línia, entre d’altres. Marc Prat també ha dit que des de la vall ja s’han rebut demandes perquè aquest tren pari a l’estació de Ribes i Pérez ha parlat d’estudiants que demanen que el semidirecte surti també els diumenges. A l’hora que havia de sortir el tren, el cap de la línia (R3), Ferran Martínez, ha trucat directament a l’alcaldessa de Ripoll per demanar si tot anava com estava previst, fet que demostra la implicació d’uns i altres perquè la línia funcioni bé.

Els alcaldes han contraposat la posada en marxa del nou servei amb el fet que fa uns anys es lluitava perquè no tanquessin la línia Ripoll-Puigcerdà. Jaume Camps, regidor de serveis econòmics de Ripoll i aleshores alcalde, recordava una reunió a Madrid l’any 1994 per impedir-ho. Ramon Tubert, alcalde d’Ogassa, també feia esment de la marxa que van fer alguns alcaldes ripollesos l’any 1986 fins a París per demanar la internacionalització de la línia. Per tots ells avui ha estat també una data més a tenir en compte en la història reivindicativa d’aquesta línia i un pas endavant per acostar el Ripollès a l’àrea metropolitana amb l’avantatge que això suposa per als usuaris, com poden ser treballadors o estudiants, i a nivell econòmic i social pel territori.

alt

Lluís Pairó (Molló), Ramon Roqué (Sant Joan de les Abadesses), Ramon Tubert (Ogassa), Teresa Jordà (Ripoll), Marc Prat (Ribes de Freser), Enric Pérez (president Consell Comarcal), Jaume Camps (regidor de Serveis Econòmics de Ripoll)

Compartiu-ho amb: