Pérez reclama la variant est de Ripoll davant dels col·lapses dels caps de setmana

14 de setembre de 2010

altEl president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, creu que situacions com la viscuda aquest diumenge a la tarda amb el col·lapse de les vies urbanes de Ripoll, evidencien la necessitat de la construcció de la variant est de Ripoll. Pérez reclama unitat política i social del territori per procurar que el projecte s’executi al més aviat possible.

Aquest diumenge passat a la tarda, coincidint amb el cap de setmana de la Diada de Catalunya, hi va haver un gran nombre de turistes que es van desplaçar fins al Ripollès. Això va fer que en el retorn, diumenge a la tarda, algunes carreteres, com la N-260 en el tram de Ribes de Freser a Ripoll, quedessin col·lapsades. Un embús que va afectar també les vies urbanes de Ripoll. Per aquest motiu, el president del Consell Comarcal, creu que s’ha de vetllar perquè la variant est de Ripoll, que permetria treure el volum de trànsit del centre, s’executi tan bon punt arribin els quatre carrils de la C-17 a Ripoll, si tot va bé a les portes de l’estiu de l’any que ve.
 
alt
Font: Departament Política Territorial i Obres Públiques
Pérez creu que aquest vial permetrà evitar el greuge que pateixen a diari i, sobretot els caps de setmana, els veïns dels barris afectats, com el del carrer Progrés o el de cal Déu, així com les molèsties  pels conductors retinguts i pel sector turístic, que podria veure com s’opta per altres destinacions amb una xarxa de comunicacions més fluida.

En aquests moments el Departament de Política Territorial i Obres Públiques està estudiant les al·legacions presentades a l’estudi informatiu i d’impacte ambiental de la variant, aprovat per la Direcció General de Carreteres el febrer de 2010.

Més informació sobre l’estudi informatiu
 

Compartiu-ho amb: