Crida als joves a participar en la primera edició de l’Enkomarca’t

17 de setembre de 2010

altEl dissabte dia 2 d’octubre Sant Joan de les Abadesses acollirà la primera edició de l’Enkomarca’t, la festa del jovent del Ripollès. Aquest divendres a la tarda s’han presentat les activitats i s’ha donat el premi al guanyador del concurs de logotip i disseny de samarreta de l’efemèride, el jove santjoaní Pere Esquerrà i Dilmé.

“Fomentar el coneixement mutu, treballar per la cohesió social i comarcal i compartir experiències entre les entitats i associacions que treballen per als joves des dels diferents municipis”. Aquests són, segons Enric Pérez, president del Consell Comarcal, els principals motius que han motivat la organització d’una festa del jovent del Ripollès, l’Enkomarca’t. Una festa que, segons Pérez, té la virtut d’estar organitzada pels mateixos joves.

alt

La idea de l’Enkomarca’t va sorgir de la Taula de Joves del Ripollès, creada l’octubre de 2009. Aquest punt de trobada de joves de diferents punts de la comarca, coordinat des del Servei de Joventut del Consell Comarcal, va néixer d’un dels objectius del Pla Comarcal de Joventut: el d’implicar els joves amb el seu entorn. Segons Joan Álvarez, conseller comarcal de Joventut, “van ser els propis participants en aquesta taula, que ja s’ha convocat set vegades, els que van decidir que es fes una festa pel jovent i que, fins i tot, en van proposar el nom”. Una diada que ja té data, el dissabte 2 d’octubre, i lloc de celebració, Sant Joan de les Abadesses.

Serà una jornada plena d’activitats, que començarà a les 9 del matí amb un taller d’anellament i itinerari ornitològic i acabarà a 2 quarts d’11 de la nit amb un concert amb els grups Torn de Nit, Band-Damm, Martell Roig, La bella i les Bèsties, MadVillians, l’Autista Punk i Adherits i Dj’s. Entremig hi haurà tornejos de futbol 7, bàsquet i Pro-Evolution Soccer; tallers de percussió, fotografia i jocs populars; fòrum de regidors de joventut i alcaldes, concentració d’skate, activitats d’aventura i dinar i sopar de jovent (consulteu el programa inicial). Aquest dia hi haurà servei de bus de festa per facilitar l’arribada al municipi des de diferents punts de la comarca.

La festa compta amb una imatge pròpia. Per aconseguir-la es va convocar un concurs de logotip i samarreta el juliol passat. La proposta guanyadora ha estat la del jove santjoaní Pere Esquerrà i Dilmé, que aquesta tarda ha rebut el premi de 150 euros de mans del president del Consell Comarcal. El logotip guanyador s’ha imprès en cartells, samarretes i gots i serà la imatge de les properes edicions de la festa.

alt

Tots els detalls de l’Enkomarca’t, així com els horaris i l’emplaçament de les activitats, que bàsicament tindran lloc al voltant de l’escorxador i el pavelló municipal d’esports, es podran consultar en els propers dies a la pàgina web del Servei de Joventut del Consell Comarcal: http://joventut.es.cat.
Compartiu-ho amb: