El Centre Formatiu del Ripollès s’escalfarà amb biomassa

22 de setembre de 2010

altEl Consell Comarcal del Ripollès aposta per la biomassa per escalfar l’anomenat Centre Formatiu del Ripollès, on actualment hi ha la seu de l’Escola Comarcal de Música del Ripollès i on properament es traslladaran el Centre d’Autoformació del Ripollès i l’Escola Oficial d’Idiomes (operació que es preveu que comenci aquesta tardor).


El ple del Consell Comarcal d’aquest dimarts al vespre va aprovar una modificació de pressupost del 2010 per destinar 300.000 euros, provinents de romanent de tresoreria, a implantar aquest sistema de calefacció al centre, ubicat a l’edifici Modest Sayós, al costat de l’escola dels Salesians de Ripoll, i que ocuparà una superfície de 2.100 m2. El president del Consell, Enric Pérez, va dir que s’espera recuperar part d’aquest import a través d’una subvenció ja demanada a l’ICAEN, que pot arribar a finançar fins a un 50% de la instal·lació, i a Política Territorial i Obres Públiques, a través de les subvencions per dinamitzar les comarques de muntanya.
Per Pérez “es tracta d’una gran aposta del Consell que esperem que tingui un efecte demostratiu a la resta de la comarca i que suposi un estalvi econòmic significatiu pel futur. Hem d’apostar per aquest sector per dinamitzar la nostra economia al mateix temps que sanegem boscos i aprofitem els seus recursos”. El president va afegir que per tirar-ho endavant estan pendents de rebre el vistiplau dels propietaris de l’edifici, amb qui properament visitaran instal·lacions similars en altres edificis per veure l’aplicació real i els avantatges d’aquest sistema de calefacció a través de biomassa.

alt
Aquest punt va ser aprovat amb l’abstenció del grup de CiU a l’oposició ja que, tot i considerar-ho una molt bona aposta, es tracta de modificar un pressupost que ells no van votar favorablement. CiU també es va abstenir en els altres punts de tràmit de l’ordre del dia que tenien a veure amb temes econòmics, com l’aprovació de la cancel·lació d’un crèdit de 265.000 euros que tenia subscrit el Consell per la compra d’una nau industrial al polígon de Niubó de Campdevànol, gràcies a l’estalvi obtingut per la disminució de les retribucions al personal i de les assignacions dels consellers comarcals més una part de romanent de tresoreria. Segons Pérez, “amb aquesta operació baixem l’endeutament, que en el cas del Consell no és gaire significatiu, i deixem una institució més sanejada de cara al futur”.
Finalment i a instàncies d’una moció presentada per CiU, el ple va aprovar la proposta per demanar la implicació de la Conselleria de Salut per a la instal·lació d’un aparell TAC a l’Hospital de Campdevànol. Miquel Rovira, cap del grup comarcal de CiU, va explicar que, tot i els grans avenços tecnològics aconseguits al centre en els darrers anys, disposar d’un aparell TAC seria molt beneficiós per les persones que actualment s’han de traslladar o a Vic o a Girona per fer-se’l. L’any passat 625 veïns dels Ripollès van sol·licitar el servei.

Enric Pérez va recolzar la petició, tot i que va voler recordar que és molt el que ha fet el Departament de Salut a l’Hospital gràcies a una gran inversió que ha permès la reforma i ampliació del centre i l’obtenció de serveis com el de tractaments oncològics, rehabilitació cardíaca i hospital de dia, al marge d’altres inversions que han permès tenir un nou CAP a Campdevànol, el consultori de Sant Pau de Segúries o el futur CAP de Sant Joan de les Abadesses.

Compartiu-ho amb: